Selvästi oman elämän kingi

elamani_sankari_ryhma.jpg

Vuosittaisia tapahtumiamme ovat leirit, sählyturnaukset, Päihdekuplat ja SankariGolf

Panostamme nykyisin erityisesti omiin tapahtumiimme ja pyrimme avamaan uusia kumppanuuksia, jotta tapahtumamme tavoittaisivat mahdollisimman monen nuoren. Leiri- ja Sankarisähly-tapahtumilla innostamme lapsia liikkumaan ja harrastamaan. Päihdekupla-toimintamalli puolestaan yhdistää parhaassa tapauksessa oppilaitosyhteistyönä alan opiskelijat ja moniammatillisena yhteistyöprojektina kunnan toimijat. Päihdekupla toimintoja toteutetaan Hyvinkäällä ja Järvenpäässä. Vuonna 2017 toteutimme Päihdekuplan yhdessä uuden kuntakumppanin, Keravan-kaupungin sekä muiden toimijoiden ja Tuusulan Keudan opiskelijoiden kanssa. Sankarigolf-kilpailulla keräämme varoja muun muassa leiri-toimintaamme.


IMG-20160629-WA0042.jpg

SankariSporttileiri 2016

Kesäleirit eli SankariSportti-leirit

Hyvinkäällä olemme järjestäneet yhteistyössä Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry:n kanssa liikuntapainotteisia päivätoimintaleirejä jo 12 vuoden ajan. Koululaisten kesäloman kahdella ensimmäisellä viikolla järjestettävät leirit liikuttavat satapäisen lapsijoukon ja työllistävät yli 20 nuorta ohjaajaa vuosittain. Leirien toiminta-aika on ma-pe klo 8.30–15.30.

 • suunnattu 6–12-vuotiaille lapsille.
 • mukana yli 20 erilaista liikuntalajia.
 • sisältävät päivittäisen lämpimän ruuan, välipalan sekä leiripaidan.
 • mahdollisuuden mukaan vuosittain myönnetään stipendejä ilmaispaikkoihin

 • SankariSyyslomaleirit

  Syksyllä 2015 ensimmäistä kertaa järjestetty syyslomaleiri on saavuttanut paikkansa paikallisessa leiritarjonnassa. Matala hinta, monipuolinen ohjelma ja hyvä tunnelma ovat saaneet kiitosta niin lapsilta, vanhemmilta kuin ohjaajiltakin.

  • suunnattu 7-10-vuotiaille lapsille.
  • ohjelmassa paljon ulkoilua, pelailua ja kisailua, leffapäivä, temppurataa ja paljon muuta kivaa.
  • sisältävät päivittäisen lämpimän ruuan sekä välipalan.
  • mahdollisuuden mukaan vuosittain myönnetään stipendejä ilmaispaikkoihin.


  20160412_135134.jpg

  Päihdekupla Hyvinkää 2016

  Päihdekupla

  Päihdekupla on paikallisten toimijoiden yhteistyössä toteuttama toiminnallinen päihdekasvatusmenetelmä, jossa 6.luokkien oppilaat kiertävät ohjatusti päihde- ja elämänhallinta-aiheisia pisteitä.

  Päihdekuplan tavoitteena on vaikuttaa nuorten päihdeasenteisiin, antaa tietoa omien valintojen pohjaksi, tukea yläkouluun siirtymistä, ohjata terveisiin elämäntapoihin ja rikkoa päihteisiin liittyviä ”kuplia” eli uskomuksia ja ennakkoluuloja.

  Hyvinkäällä Päihdekuplaa on toteutettu yhteistyössä kaupungin ja seurakunnan toimijoiden kanssa jo vuosia, ja tapahtuma on sisällytetty koulujen opetussunnitelmaan. Vuonna 2015 tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa myös Järvenpäässä yhdessä paikallisten toimijoiden ja Seurakuntaopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijoiden kanssa. Tapahtumamalli on juurtunut Järvenpäähän, jossa tapahtuma järjestettiin keväällä 2018 jo neljännen kerran.

  Keravalla olemme koordinoineet Päihdekuplaa vuodesta 2017 ja toteuttaneet sen yhdessä Keudan opiskelijoiden ja Keravan kaupungin kanssa.


  Sankarigolf 2016

  Sankarigolf 2016

  XIV SankariGolf -kilpailu

  SankariGolf -kilpailu on Elämäni Sankari ry:n järjestämä perinteinen tapahtuma, jolla kerätään varoja ehkäisevän työn toteukseen. Vuosien saatossa tapahtuman tuottoa on ohjattu muun muassa lasten liikuntaleirien toteutukseen, Hyvinkään sairaalan lastenosastolle, sekä poliisien huumetesterilaitteiden hankintaan. Yrityksille ja yhteisöille suunnattuja Sankarigolf-kilpailuja on järjestetty jo vuodesta 2003 alkaen. Vuonna 2018 tapahtuma järjestetään Linnagolfin upeissa maisemissa.

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen SankariGolfiin: Henrik Norrena puh. 040 535 9495.


  IMG_3978.jpg

  Sankarisäbä 2016

  Sankarisähly-turnaukset

  Turnaukset pelataan osana kuntayhteistyötä Hyvinkään ja Lappeenrannan alueilla. Tilaisuudet innostavat satoja lapsia liikkumaan. Ne pelataan luokkajoukkuein, mikä lisää luokkahenkeä. Hyvinkään turnaus pelataan Hyvinkään Martinhallissa.