Selvästi oman elämän kingi

KOHTALO MUUTTI KEVÄÄN AIKATAULUMME KERTALAAKILLA

29.4.2019

Sankariyhteisö sai 29.3.2019 suruviestin Riihimäeltä, kun pitkäaikainen työtoverimme ja ystävämme Jarno Saarinen oli menehtynyt saamaansa äkilliseen sairauskohtaukseen. Kuultuani asiasta olin täydellisessä epäuskon vallassa. Mielessä liikkui paljon kysymyksiä ja koin suurta surua tästä. Yhä edelleen oloni on jotenkin epäuskoinen ja tyhjä. Jarnon merkitys Sankareille on ollut valtavan suuri ja hänen jättämäänsä aukkoa on lähes mahdotonta paikata. Jarnon muistotilaisuudessa kerroimme läheisille ja ystäville perustamastamme Jarno Saarisen muistorahastosta. Kyseinen rahasto on virallisesti perustettu ja sen tarkoitus on sekä kunnioittaa Jarnon ansiokasta työuraa Sankareissa että auttaa ja tukea ongelmia kohdanneita lapsia ja perheitä. Olen äärimmäisen tyytyväinen tämän rahaston perustamiseen ja olen varma, että saamme sen avulla tehtyä Jarnon muistoksi paljon hyviä asioita. Muistorahaston ensimmäisen tukipotin kohde on myös päätetty ja se kohdentuu Jarnon & Annan tyttärelle Ronjalle. Mikäli haluat vaikuttaa muistorahaston toimintaan, niin ota yhteyttä.

Kaikesta tapahtuneesta huolimatta elämän täytyy jatkua. Näin olemme myös tehneet ja kevään toimintoja on toteutettu lähes normaalisti. Kevätkausi on tapahtumien aikaa ja siksi se pitää meitä kiireisinä. Päihdepäivillä 8.-9.5. avaamme viime syksynä valmistuneeseen kirjaamme liittyvän myyntikampanjan. Kaikkien kirjan lunastaneiden kesken arvomme upean kahden hengen VIP-lippupaketin Red Carpet filmifestivaalien yhteydessä 30.8.2019 järjestettävään konserttiin. Lippupaketin hinta on arvoltaan a´240 €. Toukokuun puolivälissä pelataan sitten perinteinen Sankarigolfimme Linna Golfin upeissa puitteissa. Osa tapahtuman tuotosta ohjataan Jarno Saarisen muistorahastoon. Hyvinkään ”Ysiltä elämään” -tapahtuman jälkeen alamme jo valmistautua tiukasti tuleviin kesäleireihimme Martin ja Puolimatkan kouluilla kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Tänä kesänä tulee kuluneeksi 15 vuotta leiritoimintamme käynnistämisestä.

Toukokuun kiireitä ja kesäleirejämme varten saamme toimistoomme kiireapulaiseksi tänä keväänä erityisluokanopettajaksi valmistuvan Linda Norrenan. Linda apu tulee nyt todella tarpeeseen. Samaan aikaan laitamme hakuun kohtaamistyönkehittäjän työpestin ja tavoittelemme sitä, että löydämme tähän pätevän työntekijän elokuun 2019 alkuun mennessä. Tästä asiasta voi myöskin tiedustella jo ennakkoon allekirjoittaneelta. Tuleville kesäleireille valitsemme noin 60 hakijasta 10-15 nuorta kahdeksi viikoksi kesätöihin. Voidaan hyvinkin todeta, että Sankareiden kevätkausi on kohtuullisen kiireinen kaikesta tapahtuneesta huolimatta.

Henkilökohtaisesti tämä alkuvuosi on tuntunut kyllä raskaalta. Jarnon menetys oli niin kova shokki, että toipuminen ottaa aikansa. 10 vuoden ajalta kertyneet muistot ja Jarnon kova ammatillisuus ehkäisevässä työssä ovat asioita, jotka säilyvät muistoissani aina. Oma kaukalopallokauteni on nyt vihdoin saatu päätökseen. SM-kisoista saavutimme pronssimitalin ja Helsingin alueen sarjassa tulimme toiseksi, joten melko onnistunut kausi on takana. Sopivasti jäi taas nälkää tulevillekin vuosille, kun ei mestaruutta vieläkään saatu. Kaikkien tämän vuoden aikana tapahtuneiden yllättävien kuolemantapausten johdosta omaa terveyttään arvostaa entistä enemmän. Se asettaa myös haasteita siihen, että pitää itsestänsä koko ajan hyvää huolta. Liiallinen kiire, stressi, unettomuus, liikunnan puute ja epäterveet elintavat altistavat meitä kaikkia. Tämän vuoksi aion itse pitää itsestäni ja läheisistäni parempaa huolta.

Auringon määrän lisääntyessä toivon kaikille mukavaa kesän odotusta ja valoisia ajatuksia!

Henrik Norrena