Selvästi oman elämän kingi

Kevättä odotellessa

26.3.2018

Tämän vuoden ensimmäinen vuosineljännes on pian takana. Vuosi on käynnistynyt viestintämme osalta erittäin vauhdikkaasti kiitos mm. ”Selvästi oman elämän kingi” -kampanjamme. Juhlavuoteemme liittyvä kampanja on mukavasti lisännyt ihmisten tietoisuutta toiminnastamme. Liityin itsekin tässä kuussa Facebookiin ja olen sitä kautta varmasti saanut toiminnallemme näkyvyyttä lisää. Tuore musavideomme ”Pidä Pääsi” on otettu oikein hyvin vastaan ja biisi on todellakin voimaannuttava. Olemme käynnistäneet uusia kuntakumppanuuksia tässä vuoden alussa. Ehkäi-sevän työn toimintojamme käynnistyy tänä vuonna Järvenpäässä, Keravalla ja Pornaisissa. Nämä uudet kumppanuudet tuovat mukavaa vaihtelua toimintaamme ja osaltaan osoittavat toimintamme vaikuttavuuden. Kohtaamistyötämme olemme toteuttaneet varsin aktiivisesti järjestäen jo lähes 200 päihdeoppituntia tähän mennessä.

Maaliskuussa Sankareissa käynnistyi ensimmäinen henkilöstölle suunnattu työnohjausprosessi. Prosessia johtaa ammattitaidolla Tiina Luomanen ja ainakin ensimmäiset kokemuksemme ovat olleet oikein rohkaisevia. Työnohjaukselle on nyt järjestömme kasvuvaiheessa erityistä tarvetta ja olen tyytyväinen, kun olemme saaneet prosessin käyntiin. Vuoden alku on ollut myös tiukkaa tulevien tapahtumienne suunnittelua ja valmistavia töitä. Työn alla ovat mm. Hyvinkäällä pelattava yläkoulujen Sankarisählyturnaus, Sankarigolf tapahtumamme Vanajanlinnassa, Päihdekupla tapahtuma Hyvinkäällä ja tulevat kesäleirimme. Toki olemme suunnitelleet ja valmistelleet myös ensi syksyn juhlaseminaariamme hotelli Sveitsissä 21.9.2018. Monenlaista tapahtuu siis koko ajan ja monella eri sektorilla. Työn priorisoinnin kannalta laajentuva toimintamme asettaa välillä mukavia haasteita.

Tämän vuoden blogeissani kerron joka kerta muutaman tarinan järjestömme historiaan liittyen. Tällä kertaa hieman tarinaa vuosista 2001 – 2002. Vuosi 2001 oli ensimmäinen kerta, kun koin lievän kyllästymisen tunteen tässä työssäni. Siinä kolmevuotinen projektimme oli päättymässä ja homma ei tuntunut oikein mielekkäältä. Yksi syy tähän oli työnohjauksellisen tuen puute. Samaan aikaan minua kysyttiin Suomen Valmentajat ry:hyn osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi. Näin tapahtuikin ja toimin osan vuodesta puolipäiväisenä toiminnanjohtajana sekä Sankareissa että Suomen Valmentajat ry:ssä. Valmentajien yhdistyksessä puuhattiin kiivaasti noihin aikoihin Suomen Ammattivalmentajat ry:n perustamista puheenjohtaja Erkka Westerlundin johdolla. Rahoituskuviot uudessa työpaikassa eivät näyttäneet niin varmoilta, siksi päätin palata takaisin Sankareihin. Vuoden 2002 alusta olin taas kokopäiväinen toiminnanjohtaja Sankareissa. Vuoden 2002 merkittävin asia oli Jouko Kalliomaan tuleminen yhdistyksemme puheenjohtajaksi. Jokke oli jäänyt juuri eläkkeelle Hyvinkään sosiaali- ja terveysjohtajan virasta ja saimme hänet siitä johtoomme. Väistyvä puheenjohtaja Aarre Peltonen totesi pesäpallotermein, että ”nyt yhdistys siirtyi maakuntasarjasta suomi-sarjaan”. Kalliomaan johdolla järjestömme itsenäistyminen ja erikoistuminen koulutyöhön vauhdittui. Jouko Kalliomaan puheenjohtajakausi kesti aina vuoden 2017 syksyyn ja nykyisin hän on järjestömme kunniapuheenjohtaja.

Henkilökohtaisella tasolla kaukalopallon ikämiesten SM-kisoista tuli taas hopeaa. Kyllä siihen tyytyväinen voi olla, vaikka kultakin oli harmittavan lähellä. Olen pitkin talvea pelannut kuntotennistä Hyvinkään sarjoissa ja tämä on ollut kyllä mieluinen harrastus minulle. Loppu vapaa-aikani meneekin kahden nuorimman lapseni harrastuksia seuratessa, kuljettaessa ja tukiessa. Kevään edetessä mieli halajaa jo kovasti Espanjan itärannikolle, jonne olemmekin kesällä menossa isolla porukalla juhlistamaan vaimoni tasavuosia.

Hyvillä mielillä ja liikkuen kohti kesää!

Henrik Norrena