Selvästi oman elämän kingi

KEVÄT JO HIEMAN KURKISTELEE

19.2.2019

Tätä kirjoittaessa lähestytään jo helmikuun loppua ja hiihtolomaviikot ovat käynnistyneet Etelä-Suomessa. Runsas luminen talvi on jo muuttumassa keväiseen suuntaan lämpötilojen heilahtaessa välillä selvästi plussan puolelle. Viime viikonloppuna koin jo kevään odotusta, kun pääsin hyvässä plussakelissä pesemään autoani kotipihallani. Itse uskon kuitenkin, että jonkinmoinen takatalvi pakkasineen on vielä tuloillaan kuten niin monta kertaa aiemminkin. Valoisuuden lisääntyminen on kuitenkin erittäin piristävää ja siitä saa mukavasti lisäenergiaa. 


Alkanut vuosi on töidemme osalta edennyt varsin mukavasti ja hyvin pitkälle myös suunnitellusti. Perustyötä on tehty mukavasti ja kevätkauden eri tapahtumien valmistelut ovat täydessä vauhdissaan. Vuoden alusta päätimme tehostaa työyhteisömme työhyvinvointiin liittyviä asioita. Otimme käyttöömme työterveyshuoltomme vinkistä sekä oman päihdeohjelman että varhaisen tuen puuttumisen mallin. Näitä molempia tehostimme vielä tuoreella yhteistyösopimuksellamme Staff-room Oy:n kanssa, jossa mm. teimme työhyvinvointiimme liittyvän vuosisuunnitelman. Staffroom Oy myönsi järjestöllemme sertifikaatin työkykyvastuullisena työnantajana. Työhyvinvointiin panostaminen on järjestömme näkökulmasta oman strategiatyömme kulmakivi. Ilman henkilöstön jaksamista on mahdotonta toteuttaa laadukasta työtämme ja kehittää sitä. Bongasin lehdestä viikonloppuna Pekka Niskan bonukset työntekijöilleen mm. savuttomuudesta tai liikunnan lisäämisestä. Ei voi kuin ihailla tuota P. Niskan nerokasta bonusjärjestelmää. Työntekijöihin satsaaminen tuo yritykselle moninkertaiset tuotot pitkällä aikavälillä.

Kevätkausi on järjestömme vuosikellossa tapahtuminen aikaa. Järjestämme 6. luokille suunnattuja päihdekuplatapahtumia sekä Keravalla että Hyvinkäällä ja lisäksi osallistumme vielä Järvenpään omaan tapahtumaan. Perinteiset Sankarigolf ja -sähly tapahtumat toteutuvat toukokuussa hieman erilaisille kohderyhmille. Päihdepäivät toukokuisessa Helsingissä on yksi kevään kohokohta, jossa tänäkin vuonna olemme mukana. Perinteiset kesäleirimme kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla päättävät sitten tapahtumiemme putken. Kaikissa näissä tapahtumissamme kohtaamme ison määrän ihmisiä hieman erilaisilla lähestymistavoilla päihdeoppitunteihimme verraten.

Tapahtumien ohessa iso osa työstämme kuluu päihdeoppituntiemme merkeissä kuntakumppaneidemme ja myös uusien tahojen parissa. Tätä kirjoittaessa sopimustilanteemme ovat vielä hieman avoinna, mutta uskon tämän asian pian ratkeavan. Strategiamme mukaisesti tavoittelemme toimintojemme maltillista kasvua erityisesti KUUMA-seudun lähikunnissamme. Muutama uusi projekti-ideakin on muhimassa, mutta näistä ei vielä sen enempää. Viime vuonna valmistamamme Elämäni Sankari -kirjan myyntikampanja tulee starttaamaan maaliskuun aikana, joten tästä sitten myöhemmin lisää.

Henkilökohtaisella tasolla olen aika hyvin pysynyt aiemmin mainitsemissani tavoitteissani. Elämänhallinta-asioihin panostaminen on sujunut kivasti ja huomaan kyllä itsessäni muutosta parempaan. Kaukalopallo asioissa kevätkausi huipentaa koko talvikautemme. Pelejä on jo nyt varsin paljon takana ja kamppailemme tiukasti Helsingin sarjassamme finaalipaikasta. Kuopiossa siintävät ikämiesten SM-kisat, jonne olemme joukkueeni kanssa menossa huhtikuun alussa kirkastamaan viime vuotista hopeaamme. Muutakin kuntoilua on tullut harrastettua ja tunnen olevani hyvässä vireessä tällä hetkellä. Perheessämme talvikautta on värittänyt vahvasti salibandyn pelaaminen eri sarjatasoilla. Näitä pelejä ja lastemme liikkumista on ollut mukava seurata pitkin talvea.

Liikunnallisia ulkoiluilmoja toivottaen!

Henrik Norrena