Selvästi oman elämän kingi

KESÄLOMIEN KYNNYKSELLÄ

11.6.2019

On sanottu, että ihminen kestää lähes mitä vain. Viime aikoina tätä on tullut pohdittua aika paljon. Väitteessä on varmaan pohjaa ja yksilöllisiä eroja ihmisten välillä esiintyy paljonkin. Lapsiperheen päänä voin todeta, että jaksamisen kanssa on välillä ollut tiukkaa, mutta lasten vuoksi sitä venyy yllättävän paljon. Erityisesti olen ihaillut vaimoni kykyä selviytyä arjen askareista ja haasteista. Naisilla ja äideillä on jotain erityislaatuisia ominaisuuksia tämän asian suhteen. Omaan jaksamiseeni on luonnollisesti isosti vaikuttanut työkaverini Jarnon äkillinen poismeno maaliskuun lopussa. Tämän asian kanssa olemme joutuneet elämään ja sopeutumaan uusiin tilanteisiin. Voin myös rehellisesti sanoa, että päivääkään ei ole mennyt, etten ole yhteistä aikaamme kaiholla muistellut.

Tätä kirjoittaessa olemme toisella kesäleirillämme Puolimatkan koululla. Meillä on erityisen suuri toisen leiriviikon osallistujamäärä, peräti 70 lasta reilun kahdenkymmenen ohjaajan lisäksi. Viime viikon leirimme sujui oikein mallikkaasti ja nyt pyrimme vielä vähintäänkin samaan. Leiritoimintamme käynnistämisestä on kulunut 15 vuotta! Silloiselta puheenjohtajaltamme Jouko Kalliomaalta saamani idea on osoittautunut suorastaan nerokkaaksi tässä vuosien varrella. Kevätkautemme alkaa muutoinkin olemaan nyt paketissa. Olemme olleet käsittämättömän ahkeria tässä alkuvuonna ja olemme peräti ennätystahdissa päihdeoppituntiemme (270 kpl) kanssa. Olemme tavoittaneet näillä oppitunneillamme reilut 4.000 henkilöä. Hyvältä vaikuttaa siis näiltä osin. Heinäkuussa olemme mukana valtakunnallisella nuorisopesisleirillä Hyvinkäällä. Isännöimme leirin juhlavat Itä-Länsi ottelut ja teemme työtämme tunnetuksi näille nuorille urheilijoille vanhempineen sekä valmentajineen.

Ensi syyskautta varten olemme myös valmistautuneet jo hyvän aikaan. Käynnistimme uuden työntekijän rekrytointiprosessin toukokuun alusta. Saimme 22 työhakemusta kohtaamistyönkehittäjän pestiimme. Näistä hakijoista valikoitui neljä henkilöä työhaastatteluumme, jonka perusteella teemme päätöksemme tällä viikolla. Tavoitteemme on, että uusi työntekijä aloittaa pestissään sitten elokuun alusta. Syyskaudestamme on jälleen tulossa vauhdikas ja siihen on syytä varautua oikein kunnolla. Elokuun alkupuolella kokoontuu ensi kerran myös Jarno Saarisen nimeä kantava muistorahastomme. Tulemme päättämään tukisummamme suuruuden ja luovutamme ensimmäisen avustuksemme Jarnon Ronja tyttärelle. Muistorahastomme on saanut paljon huomiota osakseen ja mm. tavaralahjoituksia.

Perheessäni vietettiin 8.6.2019 juhlahetkeä, kun esikoisemme Linda valmistui kasvatustieteiden maisteriksi erityispedagogiikka painotuksella. Olen varsin ylpeä tästä Lindan kovasta saavutuksesta ja uskon hänen työllistyvän varmasti lähitulevaisuudessa. Sankarit ovat saaneet nyt myös osansa Lindan osaamisesta, kun hän on ollut meillä pari kuukautta kesätyössä. Itse odotan jo kovasti oman kesälomani alkamista. Kirjoitukseni alussa puhuin jaksamisesta ja arjen sujumisesta. Välillä olen ihmetellyt omaa selviytymistäni näihin päiviin. Hyvä fysiikka, työ ja perhe- sekä kaverisuhteet ovat pitäneet minua kasassa. Näihin nojaan nytkin ilman tuota työn osuutta. Odotan kesältä ennen kaikkea valoa, jotta saan akkuni kunnolla ladattua loppuvuotta varten. Siinä sivussa käynnistelen peruskuntokauden rakentamista talven jääurheiluharrastustani varten.

Antoisaa kesää kaikille!

Henrik Norrena