Selvästi oman elämän kingi

blogiin-06.jpg

Kesälomien korvalla

14.06.2018

Tätä kirjoittaessa olemme jo liki puolessa välissä tätä vuotta. Olemme pysyneet varsin hyvin toimintasuunnitelmissamme ja pidemmän ajan strategisissa linjoissamme. Toukokuun lopussa pidimme järjestömme toisen työpajan tällä kertaa alkuvuoden arviointiin keskittyen. Kohtaamistyömme asiantuntija Jarno Saarinen vastasi pajan toteutuksesta ja hän oli laatinut siihen ohjelman. Arviointipajassa tarkastelimme alkuvuoden toimintoja eri näkökulmista ja pohdimme omia tekemisiämme. Loppupäätelmä oli varsin myönteinen, vaikka epäonnistumisia ja haasteitakin mahtui mukaan.

Tätä kirjoittaessa olemme jo päättelemässä kesäleiritoimintojamme tältä vuodelta. Leireillemme osallistuu reilut 150 lasta ja ohjaajia lisäksi 30 henkilöä leiriä kohden. Saimme ilahduttavan paljon lapsia leireille ja vaikka lähes koko ohjaajaporukka uusiutui ei se juurikaan näkynyt toimintojen laadussa. Onnistuimme varsin hyvin ohjaajiemme kanssa kesän leireillä. Lasten ja heidän huoltajiensa kommentit olivat jälleen todella myönteisiä leireistämme, mikä lämmitti mieltä kovasti.

Tulevaa syksyä ajatellen itseäni on erityisen paljon työllistänyt kirjaprojektimme. Rehellisesti sanoen työtä on vielä kovasti jäljellä ennen kuin on valmista. Uskon kyllä, että aika tulee riittämään, vaikka tiukalle taitaa projektin kanssa mennä. Syyskautemme huipentaa 21.9.2018 järjestettävä juhlaseminaarimme. Järjestämme nyt ensi kertaa tämänkaltaisen tapahtuman, mutta uskoni tähänkin on vahva. Päivästä tulee ikimuistettava, todellinen Sankaritoiminnan juhlapäivä!

Aiemmissa blogeissani olen käsitellyt historiaamme ja nyt jatkan näitä muistelojani. Ollaan vuosissa 2003 ja 2004. Vuosi 2003 oli Sankareilla itsenäistymisen ja uudistumisen aikaa. Uudistimme mm. logomme tuolloin ja muutimme Hyvinkään kaupungin vuokratiloihin ”omillemme”. Samana vuonna pelasimme myös ensimmäisen Sankarigolf kilpailumme Hyvinkään kentällä. Tästä muodostui sitten perinne, joka on jatkunut aina näihin päiviin. Vuosi 2004 oli monessa mielessä hyvin käänteentekevä Sankareille. Olimme tuolloin hyvin lähellä fuusioitumista Elämä on Parasta Huumetta ry:n kanssa. Fuusio jäi kuitenkin toteutumatta ja tästä on isosti kiitettävä viisasta puheenjohtajaamme Jouko Kalliomaata, joka eteni asian kanssa hyvin maltillisesti. Näin Sankaritoiminta säilyi itsenäisenä.

Henkilökohtaisesti odotan pian alkavaa kesälomaa oikein innolla. Alkuvuosi on ollut raskaskin ja nyt on syytä pysähtyä. Suunnitelmissa on lomamatkaa, sukujuhlia, kevyesti golfia ja monipuolisesti kaikenlaista liikuntaa. Tavoitteena on palata entistä vireämpänä takaisin.


Hyvää ja rentouttavaa kesää!

Henrik Norrena