Selvästi oman elämän kingi

palkitut-2018-rajattu.jpg

Juhlahumua ja normi kevättä

04.05.2018

Kulunut kevät on järjestössämme ollut perinteiseen tapaan monivivahteinen. Perustyötä olemme tehneet suunnitellusti ja uusia kuntakumppaneita on saatu vedettyä mukaan jo ihan käytännön tasolle. Päihdekuplatapahtumia (6. luokat) toteutettiin Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Maija Hietala vastasi näiden kokonaisuudesta ja onnistui tehtävässään hyvin. Saimme hyvää palautetta kaikista tapahtumista ja oli jännä huomata jokaisen kunnan hieman erilainen toteutustapa näissä päihdekuplissa. Loppukevät on sujunut tiukasti valmistautuessa kevätkauden päättäviin tapahtumiimme Sankarisählyturnaukseen (yläkoulut), Sankarigolfiin ja Sankarikesäleireihin. Meitä on työllistänyt myös syksyn juhlaseminaarimme ja iltajuhlan valmistelut, jotka huipentavat koko juhlavuotemme. Juhlaseminaarimme ajankohta pe 21.9.2018 kannattaa huomioida jo nyt. Uskomme hyvän suunnittelutyön vaikuttavuuteen, kun arvioidaan lopputulosta.

Järjestömme piti vuosikokouksensa 25.4.2018, jossa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Minna Karhunen. Hallituksessa jatkavat Reetta Rautio, Hannele Liesmäki, Tuija Muurinen, Markku Mauno ja Janne Marvaila (varapj). Toiminnanjohtajana pidän erinomaisena tätä asiaa, koska Minnan tulon myötä meillä on nyt todellinen tekemisen meininki päällänsä järjestössämme. Samassa kokouksessa myönnettiin järjestömme kultaiset ansiomerkit kahdelle pitkäaikaiselle kumppanillemme ja asiantuntijoillemme Timo Hupposelle ja Petri Kylmäselle. Molemmat ovat olleet toiminnassamme jo varsin pitkään ja tehneet erittäin arvokasta kehittämistyötä kanssamme. Kokouksessa nähtiin myös pieni yllätys, kun puheenjohtaja Karhunen kiinnitti Sosten hopeisen ansiomerkin toiminnanjohtaja Norrenan takin pieleen. Sankareiden hallitus oli hakenut ko. ansiomerkkiä Sostelta ja se myönnettiin allekirjoittaneelle ansiokkaasta toiminnasta (20v) sosiaali- ja terveysalalla. Itse koin tämän suurena arvostuksen osoituksena ja nöyrin mielin otin ansiomerkin vastaan.

Toukokuu on järjestössämme tapahtumien aikaa ja myös yhteenvedon aikaa alkuvuoden osalta. Omien tapahtumiemme lisäksi olemme mukana valtakunnallisilla Päihdepäivillä Helsingissä, jossa mm. juhlavuotemme Selvästi oman elämän kingi -kampanja on esillä Johanna Lindellin toimesta. Johanna on johtanut kampanjaamme hienosti ja tuonut sillä paljon lisänäkyvyyttä toiminnallemme.
Sankarigolfkilpailumme tekee paluun upealle Linnagolfin kentälle ja luvassa on mahtava pelipäivä noin 60 pelaajan voimin. Golfin jälkeen katseet ovat tiukasti tulevissa kesäleireissä, joihin on jo nyt ilmoittautunut reilut sata lasta. Kesäleirien myötä palkkaamme kahdeksi viikoksi noin 15 nuorta kesätöihin toteuttamaan leirejä. Ennen kesälomiamme pidämme henkilöstön työpajan arviointiteemalla alkuvuoden tapahtumista. Vasta tämän jälkeen pääsemme nauttimaan ansaituista kesälomistamme.

Tulevaa syksyä ajatellen itseäni on työllistänyt jo pitkän aikaa oma kirjaprojektimme, jota olemme toteuttaneet yhdessä Marko Lempisen kanssa. Olen kahlannut historiaamme läpi, sanellut kaikki toimintavuotemme nauhurille, istunut haastateltavana ja välillä lähes vaipunut epätoivoon tämän projektin suuruuden kanssa. Syksyn juhlaseminaarissamme 21.9.2018 on tarkoitus julkistaa kirjamme, jonka työnimenä on ”Sankaritarina – näin minä sen koin”. Juhlaseminaarin juontaja Matti Malminen haastattelee tällöin kirjan kirjoittajaa sekä allekirjoittanutta. Juhlaseminaarissamme ovat mukana mm. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, puheenjohtajamme ja AVI:n johtaja Minna Karhunen, tulevaisuustutkija Ilkka Halava sekä myötätuntotutkija Miia Paakkanen. Muutakin ohjelmaa on luvassa ja uskallan luvata kyllä mieleenpainuvan juhlapäivän vieraillemme.


Jatkan tässäkin blogissani hieman historian muisteluamme ja nyt puhutaan vuosista 2000 - 2001.
Uuden vuosituhannen alku oli Sankareilla pitkälti oman tunnettavuuden lisäämistä mm. eri tapahtumien avulla. Liikuimme valtakunnallisesti isoissa tapahtumissa ja toimme työtämme esille. Merkittävä asia oli, että vuoden lopuksi Etelä-Suomen Pesis ry palkitsi Elämäni Sankari 2000 projektin vuoden kasvattajana. Vuosi 2001 oli monessa mielessä käänteentekevä Sankareissa. Toimintamme kasvoi ja tunnettavuutemme lisääntyi edelleen. Olin toiminut projektin palveluksessa jo 3½ vuotta ja tunsin tehneeni voitavani. Niinpä siirryin ½-päiväiseksi toiminnanjohtajaksi myös Suomen Valmentajat ry:hyn tänä vuonna. Oli lähellä etten kokonaan lähtenyt tuolloin pois Sankareista ja panostanut valmennuspuolelle. Rahoitusten epävarmuus uudessa paikassa sai minut tulemaan kokonaan takaisin Sankareille vuoden 2002 alusta.

Henkilökohtaisella tasolla on tapahtunut paljon. Tätä kirjoittaessa perheemme kuopus täyttää tänään 11 vuotta. Tulevana kesänä suuntaamme isommalla porukalla Espanjaan, jossa juhlistetaan vaimoni tasavuosia. Nuorimman poikani kanssa tein vuosi sitten isältä-pojalle sopimuksen mopoauton hankkimiseksi. Mopoauto vaihtuu nyt moottoripyörään ja sopimustamme viilataan hieman. Kokonaisuutena voin kyllä olla tyytyväinen poikani sitoutumiseen sopimuksen vaatimuksista. Samalla toivon, että sama tahti jatkuisi hänellä. Kaukalopallokauteni huipentui jälleen ikämiesten SM-kisoihin, joista tuliaisena taas kerran hopeamitali. Sopivasti jäi taas hampaankoloon, joten jatkettava on ensi kaudellakin. Tällä hetkellä kärsin keuhkoputkentulehduksesta, joka haittaa sekä töitä että harrastuksia. Kunhan tästä tokenen, niin nostan jälleen aktiivisuustasoni entiselleen. Kaiken kaikkiaan hyvin positiivisilla fiiliksillä mennään kesää kohti.


Hyvää kesän odotusta!

Henrik Norrena