Selvästi oman elämän kingi

elamani_sankari_ryhma.jpg

Vuosittaisia tapahtumiamme ovat golf, leirit, sählyturnaukset ja Päihdekuplat

Panostamme nykyisin erityisesti omiin tapahtumiimme ja pyrimme avamaan uusia kumppanuuksia, jotta tapahtumamme tavoittaisivat mahdollisimman monen nuoren. Sankarigolf-kilpailulla keräämme varoja toimintaamme ja myös Hyvinkään sairaalan lastenosostolle. Omilla leiri- ja Sankarisähly-tapahtumilla innostamme lapsia liikkumaan ja harrastamaan. Päihdekupla-toimintamalli puolestaan yhdistää parhaassa tapauksessa oppilaitosyhteistyönä alan opiskelijat ja moniammatillisena yhteistyöprojektina kunnan toimijat. Päihdekupla toimintoja toteutetaan Hyvinkäällä ja Järvenpäässä. Vuonna 2017 toteutimme Päihdekuplan yhdessä uuden kuntakumppanin, Keravan-kaupungin sekä muiden toimijoiden ja Tuusulan Keudan opiskelijoiden kanssa.

XIV SankariGolf -kilpailu

Sankarigolf 2016

Sankarigolf 2016

Yrityksille ja yhteisöille suunnattu Sankarigolf-kilpailu pelattiin vuonna 2016 kahden hengen joukkuein Kytäjällä 24.5.2016. Kilpailu oli samalla toiminnanjohtaja Henrik Norrenan 50v juhlakilpailu. Mukana oli mukavasti 28 yritys-/yhteisöjoukkuetta.

 • Tapahtuman tuotto ohjattiin lasten liikuntaleirien toteutukseen ja Hyvinkään sairaalan lastenosastolle.
 • Hinta joukkuetta kohden on 350 €.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen SankariGolfiin: Henrik Norrena puh. 040 535 9495.

Kesäleirit eli SankariSportti-leirit

IMG-20160629-WA0042.jpg

SankariSporttileiri 2016

Hyvinkäällä olemme järjestäneet yhteistyössä Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry:n kanssa liikuntapainotteisia päivätoimintaleirejä jo 12 vuoden ajan. Koululaisten kesäloman kahdella ensimmäisellä viikolla järjestettävät leirit liikuttavat satapäisen lapsijoukon ja työllistävät yli 20 nuorta ohjaajaa vuosittain. Leirien toiminta-aika on ma-pe klo 8.30–15.30.

 • suunnattu 6–12-vuotiaille lapsille.
 • mukana yli 20 erilaista liikuntalajia.
 • sisältävät päivittäisen lämpimän ruuan, välipalan sekä leiripaidan.
 • mahdollisuuden mukaan vuosittain myönnetään stipendejä ilmaispaikkoihin

 • SankariSyyslomaleirit

  Syksyllä 2015 ensimmäistä kertaa järjestetty syyslomaleiri on saavuttanut paikkansa paikallisessa leiritarjonnassa. Matala hinta, monipuolinen ohjelma ja hyvä tunnelma ovat saaneet kiitosta niin lapsilta, vanhemmilta kuin ohjaajiltakin.

  • suunnattu 7-10-vuotiaille lapsille.
  • ohjelmassa paljon ulkoilua, pelailua ja kisailua, leffapäivä, temppurataa ja paljon muuta kivaa.
  • sisältävät päivittäisen lämpimän ruuan sekä välipalan.
  • mahdollisuuden mukaan vuosittain myönnetään stipendejä ilmaispaikkoihin.

  Sankarisähly-turnaukset

  IMG_3978.jpg

  Sankarisäbä 2016

  Turnaukset pelataan osana kuntayhteistyötä Hyvinkään ja Lappeenrannan alueilla. Tilaisuudet innostavat satoja lapsia liikkumaan. Ne pelataan luokkajoukkuein, mikä lisää luokkahenkeä. Hyvinkään turnaus pelattiin tänäkin keväänä Martinhallissa.


  Päihdekupla

  20160412_135134.jpg

  Päihdekupla Hyvinkää 2016

  Päihdekupla on paikallisten toimijoiden yhteistyössä toteuttama toiminnallinen päihdekasvatusmenetelmä, jossa 6.luokkien oppilaat kiertävät ohjatusti päihde- ja elämänhallinta-aiheisia pisteitä.

  Päihdekuplan tavoitteena on vaikuttaa nuorten päihdeasenteisiin, antaa tietoa omien valintojen pohjaksi, tukea yläkouluun siirtymistä, ohjata terveisiin elämäntapoihin ja rikkoa päihteisiin liittyviä ”kuplia” eli uskomuksia ja ennakkoluuloja.

  Hyvinkäällä päihdekuplaa on toteutettu yhteistyössä kaupungin ja seurakunnan toimijoiden kanssa jo vuosia, ja tapahtuma on sisällytetty koulujen opetussunnitelmaan. Vuonna 2015 tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa myös Järvenpäässä yhdessä paikallisten toimijoiden ja Seurakuntaopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijoiden kanssa. Tapahtumamalli on juurtunut Järvenpäähän, jossa tapahtuma järjestetään keväällä 2017 jo kolmannen kerran.

  Keväällä 2017 koordinoimme kaksi Päihdekupla-tapahtumaa: Uutena avauksena Keudan opiskelijoiden ja Keravan kaupungin kanssa Keravalla viikolla 11 sekä Hyvinkäällä viikolla 17.