Selvästi oman elämän kingi

Yhteenvedon paikka

19.12.2016

Uskottava se on, kohta on taas joulu. Tämä vuosi on kulunut todella vauhdikkaasti. RAY antoi viime viikolla viimeisen avustusehdotuksensa järjestöille ennen siirtymistään sosiaali- ja terveysministeriön suojiin. Meidän osaltamme avustuspäätös oli hyvä, sillä saimme toiminta-avustusta sen mitä haimme. Myöskin ennakoinnit vuosille 2018-2019 lämmittää mieltä tässä vaiheessa. Katseltuani avustusehdotusta oli siellä kyllä valtavasti eroavaisuuksia sekä haetuissa summissa että myönnetyissä avustuksissa. Sankareiden osalta meillä on ollut RAY:n kanssa hieno ja toimiva suhde. Ensimmäinen toiminta-avustus saatiin vuonna 1999 ja siitä on tultu aina tähän päivään. Uskon, että yhteistyö avustuskeskus STEA:n kanssa tulee jatkumaan yhtä hienosti. Nöyrin mielin ja kiitollisena suhtaudun RAY:n toimintaan kaikkinensa.

Tuleva vuosi 2017 tuo järjestöllemme taas pieniä muutoksia. Pari vuotta järjestössämme toiminut Sanni Husari-Kunttu jää vuoden alkupuolella äitiyslomalle ja hänelle palkataan sijainen järjestökehittäjän tontille ensi vuodeksi. Haku on parhaillaan päällä ja lähes parikymmentä hakemusta on jo pöydälläni. Hakumme sulkeutuu 11.1.2017, jonka jälkeen teemme valintamme. Sannia haluamme tässä kohdassa kiittää hyvin tehdystä työstä ja toivotamme hänen perheelleen onnea ensi vuonna tapahtuvan perheenlisäyksen johdosta. Uskon, että pääsemme alkuvuodesta nopeasti järjestäytymään uudelleen ja jatkamme kehittämistyötämme ehkäisevän työn saralla. Ensi vuodesta tulee monella tapaa mielenkiintoinen. Hyvinkään kaupunki täyttää ainoana kaupunkina myös 100 vuotta synnyinmaamme kanssa. Tämä tuo pientä vipinää paikallistasomme työssä täällä. Samaan aikaan valmistaudumme jo täyttä hönkää omiin 20v juhliimme, jotka pidetään vuonna 2018. Monenlaista on luvassa, mutta näistä sitten myöhemmin.

Vuosi 2016 oli kaikin puolin erinomainen toimintavuosi. Alun muutosten jälkeen tuntui, että kävelemme hieman heikoilla jäillä. Vauhtiin päästyämme tämä luulo osoittautui harhaksi. Muutos toi paljon kaivattuja uudistuksia ja uutta ilmettä toimintaamme. Vuoden aikana toiminnastamme valmistui kaksi ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyötä. Molemmat palvelivat meitä hyvin ja osoittivat toimintamme oikean suunnan. Järjestössämme työskenteli vuoden aikana noin 20 ihmistä, joiden kaikkien työpanos oli merkittävä. Päihdeoppitunteja pidimme kaikkinensa 461 kappaletta, joilla tavoitimme reilut 9.300 ihmistä kasvotusten. Lisäksi eri tapahtumien kautta tavoitimme myös tuhansia ihmisiä. Vuoden aikana keräsimme toiminnastamme enemmän palautetta kuin koskaan aiemmin. Kaikki palautteenkeruumme vietiin myös ensi kertaa sähköiseen muotoon. Palautteenkeruumme osoittaa, että olemme vahva toimija ja oikeilla jäljillä ehkäisevässä ja hyvinvointia edistävässä työssä.

Omaa kuntoiluani on hieman hidastanut polvivaivani, jotka sain kesän 2016 lopuilla. Aloitin syksyllä kuitenkin haaveilemani kuntotenniksen Hyvinkään Tennisseuran kautta, jossa tuli pelattua koko syksyn ajan. Nautin todella pelaamisesta ja tätä on tarkoitus jatkaa myös kevätkaudella 2017. Kaukalopallon osalta vauhti kiihtyy ja huhtikuun alussa on määrä olla kunnossa. Silloin pelataan ikämiesten SM-kisoissa Jyväskylässä ja puolustetaan viime kauden hopeamitalia. Eiköhän vuodenvaihde tuo taas minun osaltani joitain lupauksiakin, joihin voidaan palata sitten myöhemmin.

Rauhallista joulun aikaa ja hyvää tulevaa vuotta!

Henrik Norrena