Selvästi oman elämän kingi

Uutta kohden

21.02.2017

Vuosi 2017 on jo hyvän matkaa edennyt, kun löysin aikaa tähän blogiini. Meillä mentiin tammikuu sellaisessa vauhdissa, että heikompia olisi hirvittänyt. Päällimmäisenä siinä oli järjestökehittäjän sijaisen rekrytointiprosessi. Meille haki lopulta 52 hakijaa kyseiseen työtehtävään ja hakijat olivat varsin kova tasoisia. Haastattelimme lopulta 8 hakijaa, joista valikoitui sitten järvenpääläinen sosionomi Fanni Ali-Melkkilä meidän tyypiksemme. Fannin perehdytyskin on edennyt hienosti ja hän toimii jo varsin hyvin tontillaan. Tammikuu oli kiireistä aikaa myös kouluvierailujemme osalta. Vierailuja oli tuplaten enemmän kuin edellisvuonna mikä lupailee kokonaisuutta ajatellen hyvää. Viime vuonna tuli muuten ylitettyä ensi kerran > 5.000 pidetyn päihdeoppitunnin rajapyykki. Näissä tilaisuuksissamme olemme kohdanneet 150.000 ihmistä. Jorma Uotista lainaten sanoisin, että ei huono.

Tänä vuonna juhlistetaan isänmaatamme ja myös 100v Hyvinkään kaupunkia. Hyvinkäällä meillä on kaupungin sivistystoimen kanssa oma projektimme kesäleireillä, sillä ne tarjotaan tänä vuonna leiriläisille erikoishintaan 100 € juhlavuoden kunniaksi. Leiri-ilmoittautumisetkin on jo avattu osoitteessa www.eslu.fi. Valmistaudumme myös jo tulevaan vuoteen, sillä silloin järjestömme täyttää pyöreät 20 vuotta. Monenlaista on luvassa ja näistä informoimme sitten myöhemmin. Tässä alkuvuodesta olemme jo toteuttaneet laajat vierailumme Hausjärven yläkouluun paikallisten Lions clubien tukemana ja ensi kuussa toteutetaan vierailut Hämeenkyröön täysin uutena avauksena. Kalenterit täyttyvät mukavaa tahtia.

Tässä alkuvuonna meitä ovat puhuttaneet päihdeasioissa edelleen yhä nuorempien nuuskakokeilut, alkoholi, kannabis ja myös vahvemmat huumeet. Omat sisältömme kohtaamistyössä ovat päivitettyjä ja olemme valmiita kohtaamaan kaiken ikäisiä ihmisiä päihdeilmapiiriin liittyvissä kysymyksissä. Unohtaa ei myöskään sovi yleisiä elämänhallintaan liittyviä haasteita. Näihin olemme myöskin varsin valmiita vastaamaan. Kevään aikana käynnistämme myös oman strategiatyömme tarkistamalla laajemmalla porukalla omaa toimintaamme. Tämä on jatkumoa viime vuosina toteuttamallemme jatkuvalle kehitystyölle. Tulemme tarttumaan myös avustuskeskus STEA:n ylimääräiseen avustushakuun Suomi 100v juhlan kunniaksi. Oma hankesuunnitelma on jo varsin kirkkaana mielessämme.

Kevättä kohden mennään myös kuntoilun parissa ja mikä parempaa, kun päivät vain pitenevät. Syksyllä -16 käynnistynyt kuntotennis sarja lähenee päätöstään ja mielessä siintää jo huhtikuinen kaukalopallon SM-turnaus tällä kertaa Jyväskylässä. Kummasti mielikin piristyy, kun auringonvalo lisääntyy. Itselleni se ainakin on hyvin tärkeää. Erityisen mukavaa ja antoisaa on ollut omien lasteni harrastusten seuraaminen. Näitä on riittänyt ja sielläkin kevätkausi on varsinaista sesonkia. Usein tulen miettineeksi asiaa myös siltä kantilta, että mitä jos omat vanhemmat eivät ohjaa lasta harrastusten pariin. Valitettavan paljon tätäkin näkee ja kyllä se merkkinsä yhteiskuntaan jättää. Haasteena heitänkin kaikille lisätä omaa päivittäistä liikkumistaan tavalla tai toisella ja erityisesti omalla tyylillä.

Kevättä kohden!

Henrik Norrena