Selvästi oman elämän kingi

Uusin kujein vuoteen 2016

26.01.2016

Tammikuun alku on edennyt järjestössämme tosi nopeasti. Kouluvierailujakin on ollut jo mukavasti ja olemme saaneet yhteistyösopimuksiamme uusittua. Oma toimintasuunnitelmammekin ja talousarvio tähän vuoteen on saatu virallistettua. Henkilöstömme osalta uutena kohtaamistyön kehittäjänämme aloittaa 1.2.2016 sosionomi, lastentarhaopettaja ja nuorisotyön ohjaaja Johanna Lindell Hyvinkäältä. Johanna on meille entuudestaan jo hyvin tuttu, sillä hän on vaikuttanut meillä aiemminkin. Toisen asteen yhteistyömme koordinaattorina ja toteuttajana aloittaa samanaikaisesti Hupposen Timo Järvenpäästä. Oppilaitoskumppanimme ovat Hyria koulutus oy Hyvinkäältä ja Saimaan ammattioppilaitos Sampo Lappeenrannasta. Timolla on vankka kokemus nuorisotyöstä ja kokemusta myös yhteistyöstä järjestömme kanssa. Sanni Husari-Kuntun roolia on myöskin viilattu ja hänen vastuulla on järjestökehittäjänämme mm. päihdekupla- ja leiritoiminnot arviointityön lisäksi. Kaikkien näiden uudistusten myötä uskon vakaasti, että meillä on käsissämme osaava ja innokas ammattilaisten porukka, jonka kanssa on kiva lähteä toteuttamaan omia visioitamme.

Hyvinkäällä allekirjoittanut on nimetty juuri perustettuun EHKÄPÄ työryhmään, jonka tehtävänä on koordinoida kunnassa ehkäisevää päihde- ja mielenterveystyötä sekä lähisuhdeväkivallan ennaltaehkäisyä. Kyseinen työryhmä on perustettu uuden ehkäisevän päihdetyön lain voimaantulon myötä. Näin ollen tänä vuonna pääsen läheltä näkemään ja tekemään paikallista koordinointia ehkäisevän työn saralla. Valtakunnallisella tasolla vaikutamme sitten valtakunnallisessa EPT-verkostossa 34 muun merkittävän järjestön kanssa. Kuluvana vuonna haluamme entisestään kehittää kohtaamistyötämme kouluissa ja oppilaitoksissa, viestintäämme ja arviointiamme. Pitkin toimintavuotta kerromme sitten toimintojen etenemisestä. Toimintasuunnitelmaan peilaten näyttää siltä, että tästä vuodesta tulee jälleen järjestöllemme työteliäs. Toimintavuotta värittää myös kaksi valmistuvaa opinnäytetyötä toimintaamme liittyen. Näiden tuotoksia odotamme myöskin innolla. Kevätkauteen liittyy myös juhlan tuntua, kun allekirjoittaneelle pamahtaa mittariin tasavuosia. Järjestömme puolesta tätä juhlistetaan perinteisessä Sankarigolfissamme tiistaina 24.5.2016 Kytäjällä. Juhlat jatkuvat sitten syksyllä, kun järjestömme täyttää 18 vuotta ja tulee näin ollen täysi-ikäiseksi.

Henkilökohtaisesti tämä vuosi on käynnistynyt muutamien lupausten kera, jotka liittyvät omaan elämänhallintaani. Tavoitteet on asetettu huhtikuulle, jolloin kaukalopallon ikämiessarjoissa ratkotaan SM-mitaleja kahdessa eri ikäluokassa. Kevään jälkeen nähdään pääsinkö omiin tavoitteisiini. Toukokuulla juhlistan sitten tasavuosiani ja yhteistä 25 v taivaltani vaimoni kanssa. Tuntuupa muuten aikamoiselta tuo vuosimäärä kirjoitettuna. Kaksi vanhinta lastamme on jo kerennyt lähtemään kodistamme toinen Jyväskylään ja toinen Vaasaan. Onneksemme meillä on kotona vielä kaksi kouluikäistä lasta, niin ei aika käy todellakaan pitkäksi. Paljon on positiivista pöhinää nyt sekä työ- että kotirintamalla ja uuden alkua. Innokkaana ja uteliaana otetaan uudet haasteet vastaan.

Hyvää ja antoisaa vuotta toivotellen!


Henrik Norrena