Selvästi oman elämän kingi

#

Taas on aika 

29.03.2017

Taas on aika raapustella sähköisiin kanaviin hieman tunnelmia järjestömaailmasta. Alkuvuosi on edelleen menty hiukset pystyssä ja välillä vähän liiankin kiireen kanssa. Alan olla yhä vakuuttuneempi siitä, että meillä on lisätyövoiman tarvetta ilmassa. Kohtaamistyön näkökulmasta alkuvuosi on alkanut kerrassaan mainiosti. Päihdeoppitunteja on pidetty ennätysmäärin ja olemme saaneet uusi avauksia aikaiseksi. Uusista avauksista mainittakoon Päihdekupla –tapahtumamme laajennus Keravalle, jossa kohtasimme kaikki kunnan 6. luokkien oppilaat. Tapahtuma onnistui hienosti ja myös palaute meille on ollut erinomaista. Järjestökehittäjämme Fanni Ali-Melkkilä suoriutui Päihdekuplan koordinoinnista Keravalla todella mallikkaasti. Toinen laajempi uusi avaus oli vierailumme Hämeenkyröön sekä ala- että yläkoululle. Toukokuussa olemme myös mukana kunnan hyvinvointitapahtumassa.

Kohtaamistyön lisäksi olemme aktiivisesti toteuttaneet paikallista vaikuttamistyötämme Hyvinkään EHKÄPÄ –työryhmän jäsenenä. Tässä on monenlaista viritteillä ja näiden tuloksista sitten myöhemmin lisää. Olemme olleet mukana myös valtakunnallisessa EPT-verkostossa ja vaikuttamassa hieman laajempiin kokonaisuuksiin. Kevättä kohden mentäessä vilkastuu myös järjestömme tapahtumien tuottaminen. Valmisteluissa ovat sankarisporttileirit (2 kpl), sankarisähly –turnaus Hyvinkäällä ja sankarigolftapahtumamme tällä kertaa Keimola Golfin kentillä. Näiden lisäksi olemme vielä olleet mukana yhteistyökumppaneidemme tapahtumissa mm. Ysiltä elämään tapahtumassa Hyvinkäällä. Voi sanoa, että kalenterit täyttyvät vauhdilla eikä ylimääräisiin tehtäviin ole kyllä aikaa.

Taas on ollut aika laatia avustuskeskus STEA:aan selvityksiä vuosien 2015-2016 toiminnoista. Nykyisin kaikki raportointi on viety sähköiseen muotoon ja se helpottaa urakkaa kovasti. Raportointi sinänsä on oikein mielekästä toimintaa, jota emme koe ollenkaan rasitteeksi, vaan päinvastoin. STEA julkaisi helmikuussa myös uuden avustushaun liittyen Suomi100v teemaan. Olemme avustushaussa mukana ja hanke-ehdotus jätetään aikataulujen mukaisesti maaliskuun -17 loppuun mennessä. Tämän uuden hanke-ehdotuksen myötä meillä on erityisen suuret odotukset avustajataholle päin.

Henkilökohtaisella tasolla päällimmäisenä mielessäni on nuorimman poikani kanssa laatimani kolmen vuoden sopimus mopoauton saamiseksi. Teimme sopimuksen, jossa sitoutan poikaani eri vaatimuksiin (7 kohtaa) seuraavien kolmen vuoden aikana. Vaatimukset liittyvät terveeseen kasvuun, käyttäytymiseen, koulunkäyntiin ja harrastamiseen. Sopimuksen porkkana on se, että jos kaikki menee kriteeristöni mukaisesti hyvin, nettoaa poikani kolmessa vuodessa noin 5.000 € riihikuivaa rahaa itselleen. Hän saa aikavälille käyttöönsä mopoauton, jonka lainarahalla hänelle kustannan. Mikäli ”hölmöilyjä” aikavälillä esiintyy pudottaa se ko. nettosummaa ja pahimmillaan voi saldona olla 0 €. Laskeskelin, että hyvin mennessään maksan pojalleni noin 1.800 € vuodessa, joka tarkoittaa viikkorahana 35 €. Vuosisumma on muuten samanmoinen summa, jonka tupakoitsija käyttää vuodessa polttaessaan askin per päivä. Olemme molemmat innoissamme tästä projektista ja kerron sitten vuonna 2020 kuinka kävi.

Taas on aika itselläni suunnata tulevana viikonloppuna ikämiesten kaukalopallon SM-kisoihin tällä kertaa Jyväskylään. Taas on vuosi vierähtänyt ja nyt pitäisi saada parhaat tehot irti. Harmikseni huomaan, että mm. palautuminen raskaasta liikkumisesta hidastuu vääjäämättä. Kaikesta huolimatta, mukavien kavereiden tapaaminen, levottomat pukukoppijutut ja sopivan vakavamielinen kilpailu vetävät ihmeellisellä tavalla puoleensa.


Kesää kohden mennään!Henrik Norrena