Selvästi oman elämän kingi

blogiin.jpg

Kesäisiä mietteitä

19.06.2017

SankariSporttileirit saatiin vietyä jälleen kerran onnistuneesti läpi. Tänä vuonna kyseessä oli jo 13. leirikesä osaltamme. Kahdella leirillämme oli mukana 133 lasta, 25 palkattua leiriohjaajaa ja neljän hengen kokenut leiriorganisaatio. Kahden viikon aikana järjestimme peräti 350 ohjattua liikuntatuokiota tai muuta ohjelmaa. Leireillä oli perinteisesti ohjelmassa mm. sankaripiste ja kädentaitopiste, sekä uutuutena rentoutumispiste. Kokonaisuutena leirit onnistuivat erittäin hyvin ja ilman isompia loukkaantumisia. Nuoret kesäleiriohjaajamme hoitivat omat hommansa todella mallikkaasti. Leiriviikon palautteissa (N=101) 72 % piti leiriä superkivana, 68 % antoi leiristä arvosanan erinomainen ja 96 % oli halukas tulemaan leirille myös ensi vuonna. Näihin palautteisiin ja tunnelmiin on hyvä lähteä rakentamaan vuoden 2018 leirejä.

Nyt kun olemme saaneet leirit hoidettua, on aika tehdä puolivuotiskatsaus ja suunnata sitten ansatuille kesälomalle. Vielä ennen juhannusta pidämme arviointityöpajan, jossa analysoimme mennyttä. Palautteita työstämme on tänä vuonna kerätty enemmän kuin koskaan aiemmin ja arviointityö on hyvin systemaattista. Arviointityön kehittymisestä viime vuosina voin olla todella ylpeä. Lyhyenä yhteenvetona voin todeta, että alkuvuosi on ollut todella työntäynteinen ja antoisa. Varmuudella löydämme kyllä kehitettävääkin toiminnastamme.

Juhannusviikolla pitäisi kuulua lisää myös alkoholilakiuudistuksesta. Tuskin sieltä isompaa pommia ainakaan on tulossa kuin perussuomalaisten tarjoamat menneellä viikolla. Työpaikallani on ollut tapana lyödä vetoa siitä kuinka moni ihminen hukkuu juhannuksen vietossa. Vedon aihe ei todellakaan ole mukava, mutta ajankohtainen se on. Toivottavasti tämä juhannus menisi ilman kuolonuhreja ja vältyttäisiin monilta tragedioilta. Kesälomalla tapahtuva lomatissuttelu uhkaa myös monia. Tämän vuoksi hoitopaikoilla varaudutaan, jotta putki saadaan katkaistua ennen taas töiden alkua. Tissuttelun sijaan tulisi löytää muita asioita, joista tulee mielihyvän tunnetta. Suomen luonto esimerkiksi tarjoaa kyllä paljon virikkeitä, joista voisi hakea energiaa ja hyvä oloa.

Perheessäni valmistellaan rippijuhlia nuorimman poikani päästessä ripille heinäkuussa. Tämä on hieno juhla ja on mahtava huomata rippileirin vaikutukset nuorissa. Riparivanhempien tapaamisessa kysyttiin vanhemmilta omia rippileirimuistoja vuosien takaa. Täytyy sanoa, että muistot ovat yhä edelleen hyvin vahvoja kaikkinensa. Minulla kävikin mielessä, että miksei seurakunta ole havainnut markkinarakoa tässä ja järjestä jonkinlaisia riparitapaamisia myös aikuisille. Näinä aikoina voisi hyvinkin tavoittaa paljon rauhaa kaipaavia aikuisia. Ihan varma en ole, etteikö näin myös jossakin tapahtuisi.

Toinen mukava odotuksen paikka on lähestyvä perhematkamme Kroatiaan, jossa emme aiemmin ole käyneet. Uusi kohde meille, mielenkiintoinen historia, kaupunkia ja rantalomaa ei voisi enempää toivoa. Näillä odotuksilla mennään kohti kesälomia. Kesän aikana on myös syytä varautua taas kiireiseen syksyyn. Itse hoidan asian kuntoilemalla ja nauttimalla kaikesta mitä kesä antaa. Syksy tulee aikanansa ja siihen olemme hyvin varautuneet. Lauantaina 19.08.2017 järjestömme kaikki keskeiset yhteistyötahot ja sidosryhmät ovat koolla suunnittelemassa yhteistä hyvää tulevaisuuttamme Hirvihaaran kartanolla. Tätä tapaamista ja sen antia odotan innolla.

Nautinnollista kesää kaikille!

Henrik Norrena