Selvästi oman elämän kingi

kikihenkka.jpg

Ansaitulle joululomalle

19.12.2017

Toimintavuosi 2017 on nyt ihan lopuillaan. Tämä vuosi jää osaltamme historiaan monessakin mielessä. Yksi merkittävä näkökulma on se, että koko henkilöstömme on kokenut vuoden raskaaksi. Jaksamisen kanssa ollaan oltu helisemässä, jonka vuoksi on tarkkaan mietittävä syyt siihen. Historiallisen vuodesta tekee esimerkiksi se, että STEA pisteytti tänä vuonna järjestöt ensi kertaa toiminnan tuloksellisuus- ja vaikuttavuus selvitysten perusteella. Tässä vertailussa järjestömme pärjäsi erinomaisen hyvin, josta voimme olla todella ylpeitä. STEA:n avustusehdotus meille oli myönteinen ja saimme hakemamme avustussumman vuoden 2018 toimintoihin. Olemme kiitollisia tästä ja tulemme tekemään jälleen ensi vuonna hyvää jälkeä.

Historian havinaa oli myös eduskunnan äänestyksissä, kun uudesta alkoholilaista äänestettiin. Niukasti äänin 98-94 Suomessa lähdetään rohkeasti vapauttamaan alkoholia ja parantamaan sen saatavuutta. Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen ja monien muiden saatavuutta rajoittavien tahojen näkemykset jäivät toiseksi tässä äänestyksessä. Nyt uuden edessä on vain toimittava niillä edellytyksillä, jotka meillä on. Ehkäisevän työn merkitys tulee nyt uudessa tilanteessa vain korostumaan ja sen toimintaresurssit on turvattava tuleviksi vuosiksi. Itse aion erityisellä kiinnostuksella seurata nuorten päihteiden käytön muutoksia lähivuosina sekä alkoholin kokonaiskulutuksen tilannetta. Korjaava työ tulee myös tarvitsemaan tulevaisuudessa enemmän rahoitusta, jos/kun sen työmäärä lisääntyy.

Sankarit lähtevät ensi vuoteen intoa täynnä. Järjestömme täyttää kunniakkaat 20 vuotta ensi syksynä. Juhlavuotemme ohjelma julkaistaan tammikuussa 2018 internetsivuillamme. Sen verran paljastan kuitenkin jo nyt, että lanseeraamme kampanjan, jonka nimi on ”Selvästi oman elämän kingi”. Tätä varten olemme tehneet räppibiisin ja musavideon kovilla nimillä varustettuna. Musavideo purkitettiin 17.12.2017 Pasilassa ja voin taata, että siitä tulee hyvä. Kampanjan kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä näyttelijä/tuottaja Antti Luusuaniemen kanssa. Järjestössämme tapahtuu myös henkilöstömuutoksia ja lähdemme hakemaan järjestöllemme tapahtumakoordinaattoria ensi vuodeksi. Tämä haku aukeaa piakkoin ja paikka tullaan täyttämään ensi vuoden alkupuolella.

Henkilökohtaisesti omat suunnitelmani ensi vuoden toiminnoista ovat kirkastuneet minulle paremmin. Aion tehdä muutoksia omaan elämääni, jotka tehostavat omaa jaksamistani ja antavat virtaa elämään muutenkin. Liikkumisella on tässä iso merkitys. Näin joulun kynnyksellä haluan rauhoittua jo kiireisestä toimintavuodesta ja antaa aikaani enemmän perheelleni. Järjestömme on jälleen mukana Anna lapselle raitis joulu kampanjassa. Tähän teemaan haastan kaikki mukaan.

Hyvää joulua ja oikein hyvää tulevaa vuotta!

Henrik Norrena