Selvästi oman elämän kingi

palkitut-2018-rajattu.jpg

Ehkäisevän päihdetyön konkarit saivat tunnustusta

Elämäni Sankari ry:n vuosikokous valitsi istuvan puheenjohtajan Minna Karhusen jatkamaan järjestön puheenjohtajana tulevan toimikauden. Minna Karhunen nimitettiin viime syksynä Sankareiden johtoon, kun silloinen puheenjohtaja Jouko Kalliomaa siirtyi järjestön kunniapuheenjohtajaksi. Hallitukseen valittiin lisäksi Janne Marvaila (varapj), Markku Mauno, Hannele Liesmäki, Tuija Muurinen ja Reetta Rautio.

Vuosikokous päätti myöntää järjestön kultaiset ansiomerkit kahdelle toiminnassa pitkään vaikuttaneelle henkilölle. Valitut henkilöt ovat Timo Hupponen Järvenpäästä ja Petri Kylmänen Helsingistä. Molemmat henkilöt ovat ansioituneet erityisesti järjestön kohtaamistyön kehittämisessä aina 2000-luvun alusta saakka. Tällä hetkellä Timo Hupponen jatkaa järjestön toisen asteen yhteistyön koordinaattorina ja järjestön asiantuntijatehtävissä. Petri Kylmäsen rooli on viime vuosina painottunut asiantun-tijarooliin sekä järjestön laatutyön kehittämiseen. Sankareiden pitkäaikainen toiminnanjohtaja Henrik Norrena palkittiin myös tilaisuudessa Sosten hopeisella ansiomerkillä tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta sosiaali-ja terveysalalla. Norrena on toiminut Sankareissa vuodesta 1998.

Sankareiden 20v juhlavuosi jatkuu suunnitellulla tavalla painottuen nyt keväällä eri tapahtumiin. Vuoden aluksi Sankarit avasivat "Selvästi oman elämän kingi" -kampanjan, johon liittyen valmistettiin mm. musiikkivideo useiden eri julkkisten kanssa. Kampanja jatkuu pitkin toimintavuotta lähinnä sosiaalisen median eri kanavissa. Juhlavuotemme muita tapahtumia ovat yläkoulujen Sankarisählyturnaus (9.5.), yrityksille suunnattu Sankarigolfkilpailu (22.5.) ja Sankarisporttikesäleirit (4.-15.6.) Martin ja Puolimatkan kouluilla. Syyskaudella järjestämme juhlavuoden huipentumana hotelli Sveitsissä 21.9. pidettävän juhlaseminaarin ja iltajuhlan. Järjestöllämme on 23 jäsenyhdistystä, 13 kuntakumppania ja 30 yhteistyökoulua mukana systemaattisessa ehkäisevän päihdetyön toteutuksessa. 


vl-panorama.jpg

Sankarigolf 2018 ilmoittautuminen on avattu

Osana Sankareiden 20v juhlatapahtumia järjestetään perinteinen Sankarigolfimme nyt 16. kertaa. Kilpailu pelataan tiistaina 22.5.2018 klo 08.30 – 16.00 välisenä aikana Vanajanlinnan Linnagolfin upealla kentällä. Kyseessä on kahden hengen joukkuekilpailu, jonka voittaja pokkaa hienon kiertopalkintomme vuodeksi haltuunsa. Voittajajoukkueelle avautuu lisäksi ilmainen edustuspaikka elokuussa 31.8. Kytäjällä pelattavaan Red Carpet golfiin! Päivän aikana pelataan myös erikoiskilpailuja totuttuun tapaan.

Kahden hengen joukkuemaksu on 375 € (alv 0%) sisältäen aamupalan, rangen, lounaan ja eväspaketin. Tapahtuman tuottoa ohjataan Elämäni Sankari ry:n juhlavuoden kirjaprojektiin ja syksyiseen juhlaseminaariin.

Ilmoittautumiset 9.5.2018 mennessä Henrik Norrena puh. 040 535 9495, e-mail: henrik@elamanisankari.fi.


ohjaajahaku-kuva_nettiin.jpg

Kesäleirien ohjaajahaku on nyt avoinna!

Kesä alkaa perinteisesti Hyvinkään SankariSporttileireillä, jotka järjestetään yhteistyössä Eslun, urheiluseurojen ja Hyvinkään kaupungin kanssa. Kesän 2018 aikana järjestetään kaksi leiriä, 4.–8.6.2018 Martin koululla sekä 11.–15.6.2018 Puolimatkan koululla. Leirit on suunnattu 6-12 vuotiaille lapsille ja haemme reippaita ohjaajia molemmille leireille!

Leirit ovat liikuntapainotteisia viiden päivän päiväleirejä, joissa on monipuolista toimintaa klo 8.00–16.00. Ohjelmassa on muun muassa eri pallopelejä, leikkejä, kisailuja, taitoratoja, seikkailutoimintaa ja arvokeskusteluja. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta leirien lajeista. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä.

Hae ohjaajaksi

Haluaisitko sinä toimia leirillä ryhmän ohjaajana eli "ryhmyrinä"? Leiriläiset jaetaan ryhmiin, joissa jokaisessa on kaksi ohjaajaa. Ryhminä he kiertävät suorituspaikkoja tutustuen erilaisiin liikuntalajeihin ja -muotoihin.

Ryhmyrit kulkevat leiripäivien ajan ryhmän kanssa lajipisteeltä toiselle ja huolehtivat omasta ryhmästään koko leirin ajan. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä. Ryhmyrinä voivat toimia 15-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Ohjaajille tarjotaan perehdyttävä koulutus ja maksetaan palkkio. Päivittäinen työaika sijoittuu klo 7.30 ja 17.00 välille. Ohjaajille maksetaan 100–175 € per leiri ohjaajan kokemuksesta riippuen. Lisäksi ohjaajat saavat päivittäisen lounaan ja välipalan, t-paidan sekä koulutuksen leirillä toimimiseen.

Ohjaajien palautetta edellisiltä leireiltä:

”Loistava yhteishenki. Ilmapiiri oli rento ja työkaverit kivat.”

”Sain todella hyvää työkokemusta ja uusia ystäviä.”

”Hyvin suunniteltu kokonaisuus. Kiva oli itsekin päästä kokeilemaan eri lajeja.”

Arvostamme erityisesti oma-aloitteisuutta ja reipasta asennetta. Kokemus lasten kanssa työskentelystä ei ole välttämättömyys, mutta suositeltavaa. Ohjaajan tehtävässä tärkeintä on turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luominen sekä innostavana esimerkkinä toimiminen. Kerro hakemuksessa myös mahdollisesta laji- tai erityisosaamisestasi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus huhtikuun loppuun mennessä yhdistyksen toiminnanjohtajalle Henrik Norrenalle osoitteeseen henrik@elamanisankari.fi. Leiriohjaajavalinnat pyritään tekemään toukokuun -18 alkupuolella ja osalle uusista hakijoista järjestämme ryhmähaastattelun.

Leiriin liittyviin kysymyksiin vastaa leiripäällikkö Henrik Norrena numerosta 0405359495 tai osoitteesta henrik@elamanisankari.fi


HyPo-kummijoukkue.jpg

HyPon naisten koripallojoukkue Elämäni Sankari ry:n kummiksi!

Elämäni Sankari ry sai kunnian isännöidä Hyvinkään Pontevan Naisten Korisliiga-joukkueen peliä lauantaina 17. helmikuuta. Tiukka peli käytiin Martinhallilla Tapiolan Honkaa vastaan. HyPo otti hienon voiton Hongasta lukemin 84-80. Onnittelut koko joukkueelle!

Upean pelin päätteeksi julkistimme HyPon naisten koripallojoukkueen uudeksi kummijoukkueeksemme! Joukkue pelaa naisten SM-sarjaa hallitsevana mestarina. Tämän yhteistyön myötä haluamme korostaa entisestään hyvien harrastusten ja terveiden elintapojen merkitystä nuorille. HyPon naiset ovat elävä esimerkki harrastuksen tuomista mahdollisuuksista sekä onnistumisista, jotka saavutetaan sitkeällä harjoittelulla, yhteistyöllä, joukkuehengellä ja ammattimaisella valmennuksella. Taustajoukkojen, kuten vanhempien ja perheen tuella on suuri merkitys, niin pelaajille kuin myös kasvaville nuorille. Useiden eri tutkimusten mukaan nuorten liikkuminen on vähentynyt vuosi vuodelta. Myös elämänhallinta taidoissa, kuten riittävässä unen saannissa on suuria haasteita. Uskomme että esimerkin voima on suuri niin nuorten, kuin myös aikuisten maailmassa ja HyPon naisilla on tähän paljon annettavaa. Odotamme innolla tulevia yhteistyökuvioitamme upean Kummijoukkueemme kanssa! 


www_sporttileiri_2018.png

Kesän 2018 SankariSporttileirien ilmoittautuminen käynnissä

Kesä alkaa perinteisesti Hyvinkään SankariSporttileireillä! Kesän 2018 aikana järjestetään kaksi leiriä: 4.–8.6. Martin koululla sekä 11.–15.6. Puolimatkan koululla.

Leirit ovat liikuntapainotteisia viiden päivän päiväleirejä, joissa on monipuolista toimintaa klo 8.00–16.00. Ohjelmassa on muun muassa eri pallopelejä, leikkejä, kisailuja, taitoratoja, seikkailutoimintaa ja arvokeskusteluja. Leirin hintaan sisältyy päivittäisen ohjatun ohjelman lisäksi lounas ja välipala sekä leiripaita.

Leireille ovat tervetulleita kaikki 6–12-vuotiaat. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta leirien lajeista. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä.

Leirin hinta on 100 euroa per lapsi. Ilmoitathan lapsen mukaan leirille viimeistään 20.5.2018.

Ilmoittaudu tästä!


Sankareiden juhlavuosi on käynnistynyt

Järjestömme täyttää tänä vuonna kunniakkaat 20 vuotta. Olemme laatineet juhlavuottamme varten suunnitelman, jota toteutamme pitkin toimintavuotta. Juhlavuoden painopisteitä on kaksi; vuoden alussa ja syyskuun puolivälissä (21.9.18), jolloin juhlavuotemme huipentuu hotelli Sveitsin juhlaseminaariin ja iltajuhliin. Juhlaseminaarissa tullaan julkaisemaan toiminnastamme vuosina 1998 – 2018 valmistunut kirja, jonka työnimenä on ”Sankaritarina”. Toimintavuoden aikana juhlatapahtumiamme ovat mm. Hyvinkään yläkoulujen välinen Sankarisählyturnaus, Sankarigolf kilpailumme yrityskumppaneille ja lapsille suunnatut Sankarisporttileirit.

Juhlavuotemme käynnistyy todenteolla ”Selvästi oman elämän kingi” nimisellä kampanjalla. Kampanjalla haemme työllemme näkyvyyttä, tuomme juhlavuottamme esiin ja korostamme sloganin myötä erityisesti nuorille omien valintojen merkityksiä. Olemme tuottaneet positiivista viestiä välittävän musavideon ja räppibiisin näyttelijä Antti Luusuaniemen johdolla. Musavideolla esiintyy valovoimaisia kotimaisia näyttelijöitä ja muusikoita mm. Iina Kuustonen, Armi Toivanen, Leena Pöysti, Minka Kuustonen, Jarkko Niemi, Hannes Suominen ja Aku Sipola. Kampanjamme tulee näkymään vuoden aikana paljon mm. päihdeoppitunneillamme, internetsivuillamme, somekanavissamme ja tapahtumissamme. Juhlavuoden kampanjan virallinen startti nähdään somekanavillamme helmikuun aikana.

Sankareiden henkilöstössä on tapahtunut vuodenvaihteessa muutoksia. Muutaman vuoden tauon jälkeen Jarno Saarinen on tehnyt paluun järjestöömme ja vaikuttaa nyt kohtaamistyön asiantunti-janamme. Järjestömme hakee vuoden alkuun tapahtumakoordinaattoria ja tämä työsuhde on tarkoitus aloittaa helmikuun 2018 alusta. Johanna Lindell ja Timo Hupponen jatkavat tutuissa rooleissaan allekirjoittaneen kanssa. Viime vuoden puolella uusittua toimintastrategiaamme lähdetään toteuttamaan hyvillä mielin päärahoittajamme avustuskeskus STEA:n korotetun avustuksen turvin.

Toiminnallisesti tähän vuoteen on asetettu melko paljon odotuksia. Lähdemme tavoittelemaan hallittua toiminnan kasvua mm. muutamien uusien paikkakuntien tullessa vahvemmin toimintaamme mukaan. Uusia avauksia tullaan tänä vuonna tekemään ainakin Keravalla, Järvenpäässä ja Pornaisissa. Vanhat kuntakumppanimme ovat myös mukana, joten saamme työtä mukavasti lisää. Toiminnan kasvun lisäksi pyrimme myös lisäämään tunnettavuuttamme sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Tätä tavoittelemme lähinnä viestintä- ja vaikuttamistyömme avulla. Kaikkien edellä mainittujen pyrkimysten edellytys on, että henkilöstömme jaksaa ja voi hyvin pyrkiessään kohti tavoitteitaan.

Haluan toivottaa lopuksi kaikille hyvää alkanutta vuotta! Tehdään tästä vuodesta hieno.

Henrik Norrena

toiminnanjohtaja

Elämäni Sankari ry


team-rajattu.jpg

Elämäni Sankari ry hakee tapahtumakoordinaattoria

Elämäni Sankari ry hakee tapahtumakoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen aikavälille 01.02.-31.12.2018. Tapahtumakoordinaattori vastaa järjestön moniammatillisten tapahtumien koordinoinnista (päihdekupla tapahtumat) ja osallistuu järjestön muuhun toimintaan, erityisesti kohtaamistyön toteutukseen sekä viestintään.

Tapahtumakoordinaattorilta odotetaan yhteistyö- ja organisointikykyä, paineensietokykyä, hyvää esiintymistaitoa ja halua toimia erilaisissa toimintaympäristöissä ehkäisevän työn kentällä. Tapahtumakoordinaattorin valinnassa katsomme eduksi sosiaali- ja terveysalan tai nuoriso-/liikunta-alan koulutuksen, aiemman työkokemuksen järjestötyöstä ja viestinnästä, sekä mahdollisuuden käyttää tarvittaessa omaa autoa. Työ sisältää osittain matkatyötä.

Tapahtumakoordinaattorin palkka kuuluu järjestömme vaativuusasteikolla ryhmään 4, jossa kuukausittainen lähtöpalkka sijoittuu 2.100 - 2.500 € välille. Palkan lisäksi työntekijälle tarjotaan puhelinetu, työterveyshuolto ja mahdollisuus käyttää 1h / vko liikuntaan työaikana.

Työpaikkahakemukset tulee toimittaa järjestöllemme 15.01.2018 klo.15 mennessä. Hakemuksia voi toimittaa sähköisenä tai postin kautta osoitettuna toiminnanjohtaja Henrik Norrenalle ja kuoreen merkintä ”tapahtumakoordinaattori”. Mukaan tulee liittää työtodistukset ja ansioluettelo. Järjestömme kutsuu osan hakijoista työhaastatteluun tammikuun -18 loppupuolella, jonka jälkeen valinnat tehdään. Lopullisesta valinnasta ilmoitetaan valitulle henkilölle henkilökohtaisesti ja internetsivuillamme yleisesti. Valitun henkilön tulee osoittaa järjestölle rikostaustaote ennen työsuhteen alkamista.

Lisätietoja avoimesta työpaikasta antaa 02.01.2018 lähtien toiminnanjohtaja Henrik Norrena puh. 040 535 9495, e-mail: henrik@elamanisankari.fi.


Joulukortti-2017.png

Sankareiden toimisto hiljenee joululomille

Iloisena kerromme että STEA:n avustusehdotus meille oli myönteinen ja saimme hakemamme avustussumman vuoden 2018 toimintoihin. Saamme siis jatkaa työtämme ensi vuonna 20-vuotiaassa järjestössä ja juhlavuoden tunnelmissa. Lue lisää toiminnanjohtajamme blogista.

Elämäni Sankari ry:n väki jää ansaitulle joululomalle ja palaamme töihin jälleen 2.1.2018. Toivotamme kaikille mukavaa joulun odotusta ja energista uutta vuotta 2018!


22489686_1810847592538581_9182363240905581269_n.png

Elämäni Sankari ry mukana Ei tuomita -kampanjassa

Järjestöjen julkilausuma

Kaikki eivät kuole huumeisiin

Näet kadulla henkilön, joka vaikuttaa arvaamattomalta ja on sekaisin. Huumeista, päättelet. Pelottaako? Entä jos selviää, että läheinen tai ystäväsi käyttää huumausaineita. Paheksutko?

Tavallisia tunteita isolle osalle meistä.

Kadulla näkyvät ja huomiota herättävät ihmiset edustavat vain pientä osaa kaikista huumeita käyttävistä ihmisistä. Osa ongelmia tai haittoja aiheuttavasta käytöstä tapahtuu poissa silmistä, osa on kokeilukäyttöä ja osa satunnaisempaa viihdekäyttöä. Kaikki ovat jonkun läheisiä: lapsia, vanhempia, puolisoja, sisaruksia tai ystäviä.

Vaikka huumausaineiden käyttö ja kokeilu on yleistynyt Suomessa, suurimmalle osalle ihmisistä aineet kaikissa muodoissaan ovat vieraita. Silloin unohtuu, että huumeita käyttävät tai niitä menneisyydessään käyttäneet, ovat aivan tavallisia ihmisiä erilaisine elämäntarinoineen, huolineen ja murheineen.

Pelko on inhimillistä, mutta tunteen taustalta voi löytyä ennakkoluuloja ja epätietoisuutta. Tänään on hyvä päivä pohtia sitä, miten helposti leimaamme toisia. Erilaisissa arkisissa kohtaamisissa tuo stigma voi sulkea toiselta osapuolelta mahdollisuuden olla tasa-arvoinen yhteiskunnan jäsen.

Ei tuomita -kampanjassa tavalliset ihmiset kertovat elämästään ja arjestaan. He ovat rohkeita, sillä laittomien huumausaineiden käyttö on Suomessa edelleen tabu. Rikotaan yhdessä stigma, joka päihteiden käyttöön liittyy. #eituomita

Yhteistyössä

A-klinikkasäätiö

EHYT ry

Elämäni Sankari ry

Irti Huumeista ry

KRAN rf

Kriminaalihuollon tukisäätiö

Music Against Drugs ry

Nuorten Ystävät ry

Raittiuden Ystävä ry

Sininauhaliitto

Stop Huumeille ry

Suomen Ash

Suomen Lumme ry

Suomen Mielenterveysseura

Suomen Punainen Risti

Suomen Valkonauhaliitto

Tukikohta ry

YAD Youth Against Drugs ry

Lue lisää: eituomita.fi


nettiin-muokattu3.jpg

Sankareilla ylimääräinen vuosikokous

Elämäni Sankari ry piti 28.9.2017 ensimmäistä kertaa historiansa aikana ylimääräisen vuosikokouksen. Vuosikokouksessa nimitettiin järjestön ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi sosiaalineuvos Jouko Kalliomaa. Kalliomaa toimi järjestön puheenjohtajana peräti 15 vuotta. Vuosikokouksessa Kalliomaan panosta kehuttiin vuolaasti järjestön kehityksen taustalla. Kunniapuheenjohtaja Kalliomaa aikoo edelleen jossain määrin olla mukana yhdistyksen toiminnassa.

Vuosikokous valitsi järjestölle myös uuden puheenjohtajan hallituksen esityksen perusteella. Järjestön 4. puheenjohtaja on hyvinkääläinen Minna Karhunen, jolla on valtava kokemus hyvin monenlaisista johtotehtävistä. Tätä nykyä Minna toimii Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylijohtajana. Sankareiden toimintakin on hänelle tuttua, sillä hän on pitkään toiminut järjestömme kummina, sekä hallituksessa vuosina 2003-2005. Hän on ollut mukana myös monissa Elämäni Sankari ry:n tapahtumissa vuosien aikana.

Sankareiden henkilöstö onnittelee molempia ja toivoo hyvän yhteistyön jatkuvan. Lähdemme innokkaina toteuttamaan tuoretta toimintastrategiaamme vuosille 2018-2020.


syysleiri.jpg

Sankari Syyslomaleiri tulee taas!

Järjestämme jo kolmatta kertaa menestyksekkään syyslomaleirin Hyvinkään Puolimatkan koululla 16.-20.10.2017. Aiempien syyslomaleirien palaute niin ohjaajilta, lapsilta kuin vanhemmiltakin oli niin positiivista, että leiristä on jo muodostunut jokavuotinen perinne.

Ilmoita 7-10-vuotias lapsesi 50:llä eurolla viikoksi mukaan täällä!

Lisätietoja puolestaan löydät täältä.

Tervetuloa syksyn hauskimmalle leirille!


arviointi-tyopaja-pienennetty-rajattu.jpg

Kevään arviointia

Kiireinen ja työntäyteinen kevätkausi alkaa vihdoin olla paketissa ja ansaitut kesälomat lähestyvät. Kevään 2017 arviointityöpaja toteutettiin Elämäni Sankari ry:n työntekijöiden kesken Hyvinkäällä 21.6.2017. Arviointityöpaja koostui aamupäivän itsearvioinnista sekä iltapäivän kehittämistyöskentelystä. Päivän päätteeksi myös Sankarittaret kokivat uuden aluevaltauksen golfin parissa, kun työtiimi suuntasi virkistäytymään Nurmijärvi Golfin vihreille kentille.

Kevään 2017 merkittävimmiksi onnistumisiksi koettiin kaiken kaikkiaan sekä määrällisesti että laadullisesti onnistuneet tapahtumat. Uuden yhteistyön käynnistyminen Keravalla, hyvinvointikyselyjen tulosten hyödyntäminen kuntien hyvinvointikertomuksissa Hyvinkäällä ja Lappeenrannassa sekä sidosryhmäyhteistyön laadun parantuminen näkyivät positiivisina tuloksina. Viestinnän, arviointityön ja vaikuttamistyön tehostumisen kautta myös järjestön paikallinen asema vahvistui entisestään. Oppitunteja pidettiin kevään aikana ennätysmäärä aiempiin vuosiin verrattuna ja palaute oli myös toivotun mukaista. Uuden tiedon lisäämisessä tavoiteltiin vastausprosentiksi 75%, joka ylittyi prosentin ollessa jopa 83,2%. Oppitunneilla 77% vastanneista kertoi saaneensa uutta tietoa paikallisista hyvinvointiin liittyvistä palveluista, kun tavoitteeksi oli asetettu 50%. Sankarisählyn palautteeseen vastanneista jopa 87% koki tapahtuman lisänneen luokkahenkeä ja tavoiteltu 70% saavutettiin.

Tärkeimmiksi kehittämisen kohteiksi nousivat palautteenkeruu ja työn rajaaminen, ajanhallintaan panostaen. Painoarvoa tulisi vahvistaa lisäksi vaikuttamistyössä sekä toiminnallisten mallien ja ajankohtaisten materiaalien tuottamisessa. Työmäärä ollut jatkuvassa kasvussa ja tulee kasvamaan entisestään, erityisesti uusien yhteistyökuvioiden ja vaikuttamistyön lisääntymisen myötä.

Päihteiden käyttö kokonaisuudessaan on vähentynyt kohderyhmiemme keskuudessa. Raittiiden määrä on kasvussa, mutta asenteet kannabista kohtaan ovat myönteisemmät. Lisäksi huumetarjonnan kohtaaminen on lisääntynyt ja polarisoitumista on yhä selvästi havaittavissa. Tämän perusteella työmme ehkäisevän päihdetyön kentällä on edelleen erittäin tarpeellista ja elämänhallinnan vahvistaminen korostuu yhä suuremmissa määrin.

Sankarit toivottavat oikein rentouttavaa kesää ja syksyllä palataan uusien haasteiden pariin hyvin levänneenä, intoa puhkuen!


leiri2-rajattu.jpg

SankariSporttileirit saivat loistavaa palautetta lapsilta

Energiset ja iloiset SankariSporttileirit saatiin jälleen tänä kesänä viettää vaihtelevissa sääolosuhteissa ja mukaan mahtui myös ihanan aurinkoisia hellepäiviä. Leirit toteutettiin yhteistyössä Elämäni Sankari ry:n, Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry:n sekä Hyvinkään kaupungin kanssa. Leirit olivat osa Hyvinkää 100 vuotta-juhlavuoden tapahtumia ja ne avasi leirien suojelija, kaupunginjohtaja Jyrki Mattila sekä sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Kahdelle leirille osallistui yhteensä 133 lasta, 25 palkattua leiriohjaajaa, sekä neljän hengen leiriorganisaatio. Kahden viikon aikana leireillä järjestettiin peräti 350 ohjattua liikunta- tai toimintatuokiota. Torstaisin vietettiin molemmilla leiriviikoilla uintipäivää Sveitsin uimalassa ja perjantai päivät huipentuivat Luisteluliiton Street Fun-tapahtumaan. Tapahtumassa lapset pääsivät kokeilemaan potkulautoja, rullaluistimia ja skeittilautoja, sekä tanssimaan ja pelaamaan sählyturnauksia.

Kesäleirien tavoitteena on tarjota lapsille monipuolista ja mukavaa tekemistä loman alkuun, kun monet vanhemmat ovat vielä töissä. Leirillä lapset pääsevät tutustumaan monipuolisesti eri lajeihin ja saavat uusia kavereita, sekä jotkut ovat löytäneet leiritä itselleen jopa uuden harrastuksen. SankariSporttileirit ovat myös monelle ohjaaja-nuorelle ensimmäinen työpaikka, josta saa monipuolista kokemusta tiimityöskentelystä sekä ryhmänohjauksesta ja lasten parissa työskentelystä.

Lapsilta kerätyn leiripalautteen mukaan (N=101) 72 % piti leiriä superkivana, 68 % antoi leiristä arvosanan erinomainen ja 96 % oli halukas tulemaan leirille myös ensi vuonna! Lisäksi vanhemmilta saadun palautteen mukaan lapset olivat iloisia ja innostuneita ja leiri sai kiitosta hyvin järjestetystä kokonaisuudesta. Näihin palautteisiin ja tunnelmiin on hyvä lähteä rakentamaan Elämäni Sankari ry:n juhlavuoden 2018 leirejä.


#

XV SankariGolfin mestariksi Hyvinkään kaupungin joukkue

Hyvinkään kaupungin I joukkue Pentti Halonen ja Mikko Nieminen pelasivat tämän keväisen Sankarigolfin mestareiksi. Mestaruus tuli hyvällä yhteispelillä ja sopivasti ristiin onnistumisilla. Varsinkin Halosella oli loistavat aloituslyönnit par3 väylillä, jotka siivittivät joukkuetta eteenpäin.

Sankarigolf pelattiin pistebogey kilpailuna tasoituksin ja pelimuotona oli shamble. Voittajajoukkue keräsi yhteensä 62 pistettä. Toiseksi kilpailussa tuli Norilsk Nickel, Jaakko Ravantti ja Marko Mikkola (61 pistettä) ja kolmanneksi pelasi Myllyn Paras Oy, Marko Savela ja Ilkka Musto (60 pistettä).

Henkilökohtaisissa kilpailuissa pisimmän draivin löi Marko Savela ja lähimmäs lippua (birdiekisa) kilpailun voitti Jarmo Piipponen. Joukkuekisan yksilötuloksissa eniten pisteitä omille joukkueilleen keräsivät Ilkka Musto (39 pistettä), Mikko Nieminen (37 pistettä), Henrik Norrena (36 pistettä), Jukka Jalonen (34 pistettä) ja Teemu Lainesalo (33 pistettä).

Turnauksella on pitkät perinteet, sillä se järjestettiin nyt jo 15. kerran. Turnauksen puuhamies Henrik Norrena oli tyytyväinen päivän kokonaisuuteen ja myös kerättyyn hyväntekeväisyys-tuottoon, jota ohjataan Sankareiden tekemään ehkäisevään päihdetyöhön ja hyvinvoinnin edistämiseen. Keräsimme palautetta päivän onnistumisesta asteikolla 1-5 (5= erinomainen). Vastaajista 74 % antoi tapahtuman kokonaisuudesta arvosanaksi 5 ja 26 % antoi arvosanaksi 4. Ensi vuonna täräytetään sitten isosti, kun järjestö täyttää kunniakkaat 20 vuotta.

Joukkuekisan tulokset (10 parasta):

1.Hyvinkää I 62 p.

2.Norilsk Nickel 61 p.

3.Myllyn Paras Oy 60 p.

4.HPP law 60 p.

5.Hämeen ammatti-instituutti 60 p.

6.Hyvinkää II 59 p.

7.Ruskon betoni 57 p.

8.Hyria I 56 p.

9.Sankarit II 55 p.

10.Hyria III 54 p. 


Kesäleirien ohjaajahaku on päättynyt!

Tulevan kesän kahdelle kesäleirillemme on ollut ohjaajahaku avoinna reilun kuukauden. Saimme ennätysmäärän hakijoita ja nyt suljemme haun toistaiseksi. Ensimmäiset ohjaajat valitaan viikolla 19 torstaihin 11.5. mennessä. Valituille ohjaajille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Mikäli leireille ilmoittautuvien lasten määrä lisääntyy vielä selvästi tulemme valitsemaan ohjaajia lisää. Kaikille valituille ohjaajille järjestetään pakollinen ohjaajakoulutus, jonka ajankohta ja paikka ilmoitetaan samassa viestissä kuin valituksi tuleminen.


Onnistunut yhteistyön avaus Keravalla

Uusi Päihdekupla pyörähti Sankareiden johdolla Keravalla 13.-15.3.2017. Kaikki Keravan 6-luokkalaiset osallistuivat ehkäisevän päihdetyön tapahtumaan, jossa puhkottiin jälleen päihteisiin liittyvä kuplia. Tapahtuman aikana kohdattiin lähes 400 keravalaista 6-luokkalaista, joilta saatu palaute oli huikeaa. Jopa 82% kertoi saaneensa uutta tietoa tapahtumassa ja 74% sai keinoja päihteistä kieltäytymiseen. Positiivista palautetta tapahtuma sai hyvin järjestetystä kokonaisuudesta, osallistavista rasteista, aiheiden ajankohtaisuudesta sekä toimijoiden asiantuntijuudesta. Opettajat toivoivat palautteessaan, että jokainen keravalainen nuori saisi kokea saman. Sankareiden laittomien päihteiden rastin lisäksi tapahtumassa käsiteltiin päihteiden käytön aiheuttamia tunteita, päihteidenkäytöltä suojaavia tekijöitä, ajankohtaisia nikotiinituotteita, alkoholia ja humalajuomisen riskejä, päihteistä kieltäytymistä sekä nuorille suunnattuja palveluita ja auttavia tahoja Keravan alueella.

Dia24.png

Päihdekupla on nuorten asenteisiin vaikuttava toiminnallinen päihdekasvatusmenetelmä, jonka tavoitteena on vaikuttaa nuorten päihdeasenteisiin, antaa tietoa omien valintojen pohjaksi, tukea yläkouluun siirtymistä, ohjata terveisiin elämäntapoihin sekä rikkoa päihteisiin liittyviä ”kuplia”, eli vääriä uskomuksia. Keravalla Sankareiden Päihdekupla järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, yhteistyössä kaupungin Kasvatus- ja opetustoimen, Nuorisopalveluiden, Seurakunnan sekä Keudan lähihoitajaopiskelijoiden kanssa. Hyvinkäällä Päihdekupla on pyörinyt jo vuodesta 2002 ja Järvenpäässä se järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Keski-Uusimaan toimittajat kävivät haastattelemassa Päihdekuplan toimijoita ja tapahtumasta julkaistiin aukeaman kokoinen uutisjuttu sunnuntain 26.3.2017 lehdessä.

Pkuplalehtijuttu2017.png
Kiitämme Keravan kaupungin toimijoita, Keudan opiskelijoita ja opettajia sekä kaikkia Keravan 6-luokkalaisia opettajineen erinomaisesta yhteistyöstä!

es_some_fb_1200x780px_sporttileiri.png

Kesäleirien ohjaajahaku on nyt avoinna!

Kesän alkajaisiksi järjestämme Hyvinkäällä taas perinteiset liikuntaleirit yhteistyössä Eslun, urheiluseurojen ja Hyvinkään kaupungin kanssa. Leireille on tulossa toista sataa 6-12-vuotiasta lasta, joten tarvitsemme myös paljon ohjaajia.

Leiriläiset jaetaan viikon ajaksi ryhmiin, joissa he kiertävät suorituspaikkoja tutustuen erilaisiin liikuntalajeihin ja –muotoihin. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä. Osa ohjaajista toimii ns. ryhmyreinä, eli oman ryhmän vastuuohjaajina ja osa lajipisteohjaajina. Tehtävät saattavat kuitenkin vaihdella viikkojen välillä ja sisältää muita leirijohdon osoittamia tehtäviä.

Haemme noin 15-20-vuotiaita reippaita, liikunnallisia ja innostavia ohjaajia. Leirin ajankohdat ovat:

Leiri I 5.-9.6. Tapainlinnan koululla
Leiri II 12.-16.6. Vehkojan koululla

Arvostamme erityisesti oma-aloitteisuutta ja reipasta asennetta. Kokemus lasten kanssa työskentelystä ei ole välttämättömyys, mutta suositeltavaa. Ohjaajan tehtävässä tärkeintä on turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luominen sekä innostavana esimerkkinä toimiminen. Kerro hakemuksessa myös mahdollisesta laji- tai erityisosaamisestasi.

Ohjaajan palkka on 140-175 euroa/leiri kokemuksesta riippuen. Lisäksi tarjotaan yhden illan kestävä ohjaajakoulutus, t-paita, vakuutus sekä päivittäinen lämmin ruoka ja välipala. Työaika sijoittuu ma-pe kello 7.30 ja 17.00 välille.

Ohjaajien palautetta edellisiltä leireiltä:

”Loistava yhteishenki. Ilmapiiri oli rento ja työkaverit kivat.”

”Sain todella hyvää työkokemusta ja uusia ystäviä.”

”Hyvin suunniteltu kokonaisuus. Kiva oli itsekin päästä kokeilemaan eri lajeja.”

Lähetä vapaamuotoinen hakemus huhtikuun loppuun mennessä yhdistyksen toiminnanjohtajalle Henrik Norrenalle osoitteeseen henrik@elamanisankari.fi. Leiriohjaajavalinnat pyritään tekemään toukokuun -17 alkupuolella ja osalle uusista hakijoista järjestämme ryhmähaastattelun.

Leiriin liittyviin kysymyksiin vastaa leiripäällikkö Henrik Norrena numerosta 0405359495 tai osoitteesta henrik@elamanisankari.fi


Jälleen hyviä tuloksia YAMK-opinnäytetyöstä – toiminnalliset menetelmämme toimivat myös erityisryhmille

Jarnostipdendi1.jpg

Viime vuonna yhdistyksemme toimintaa rikastutti huimat kaksi ylemmän amk:n opinnäytetyötä. 15.2. palkitsimme stipendillä entisen pitkäaikaisen työntekijämme Jarno Saarisen ansiokkaasta suorituksesta sosionomi YAMK-opintojen opinnäytetyöstään. Vuoden 2016 aikana Saarinen toteutti toimivan ja osallistavan päihdekasvatuksen toimintamallin erityisryhmien käyttöön. Mallia alettiin juurruttaa jo opinnäytetyöprosessin aikana osaksi koulun terveystiedon opetusta ja terveyskasvatusta. Työ vahvisti näkemyksiämme siitä, että yhdistyksemme toiminnalliset menetelmät istuvat erittäin hyvin osaksi myös erityisryhmien päihdekasvatusta.

Työ on luettavissa Theseus-järjestelmästä.

Iso kiitos Jarnolle hienosta opinnäytetyöstä ja onnea opintojen loppurutistukseen!

Vuoden 2016 vuosikertomus luettavissa

Vuosi 2016 oli yhdistyksellemme kokonaisuudessaan erittäin onnistunut toimintavuosi. Se sisälsi, jälleen kerran, paljon uusia muutoksia ja eteenpäin mentiin hyvällä pöhinällä. 

Kertomus on luettavissa täältä: Vuosikertomus 2016


Toimiva yhteistyön avaus Hausjärvellä

fanni-1.jpg

Elämäni Sankari ry sai syksyllä 2016 pikaisen yhteydenoton Hausjärven yläkoululta vanhempainillan järjestämisen tiimoilta. Järjestimme onnistuneen vanhempainillan, joka herätti keskustelun ehkäisevän päihdetyön merkityksestä koulussa. Tämän jälkeen Hausjärven yläkoulu kiinnostui yhteistyön jatkamisesta nuorille suunnattujen hyvinvointikyselyjen, sekä päihdeoppituntien merkeissä. Elämäni Sankari ry:n hyvinvointikyselyillä kartoitetaan esimerkiksi koulun oppilaiden ruokailu- ja unitottumuksia, harrastuksia, sosiaalisia suhteita sekä päihdetilannetta. Hausjärven Lions-club mahdollisti tämän yhteistyön vauhdikkaan aloituksen, jonka myötä toteutimme tänä keväänä hyvinvointikyselyn ja päihdeoppitunnit kaikille Hausjärven 7-, 8- ja 9 -luokkalaisille. Hyvinvointikyselyjen perusteella nuoria puhuttavaksi aiheiksi nousivat hyvinvointiin liittyvät teemat, kuten riittävä uni ja harrastukset, sekä päihteisiin liittyen nikotiinituotteiden, kuten sähkötupakan keskivertoa suurempi käyttö yläkoululla. Toisaalta Hausjärven nuoret kaipasivat (18%) myös enemmän aikaa vanhempiensa kanssa ja kokivat koulussa päihteistä keskustelemisen tärkeäksi (70%).

Pidämme erityisen tärkeänä nuorilta saatua palautetta oppitunteihimme liittyen, jotta voimme kehittää palveluitamme juuri nuorten tarpeita huomioiviksi ja näin tuoda nuorten hyvinvoinnin tilannette esille niin paikkakunta kohtaisesti, kuin myös valtakunnallisella tasolla. Hausjärven päihdeoppitunneilla nuorilta keräämämme palautteen perusteella 87% sai oppitunnilla uutta tietoa ja 73% sai tietoa paikallisista palveluista, joiden puoleen kääntyä esimerkiksi päihteisiin liittyvissä huolenaiheissa. 

Hausjarvi-palautekuva.png

Oppituntiemme tavoitteena on myös herättää nuoria pohtimaan päihteisiin liittyviä asioita eri näkökulmista ja rohkaista kriittiseen ajatteluun niin median, kuin myös sosiaalisenmedian tuomien näkökulmien osalta. Hausjärven nuorista 77% koki oppitunnin herättäneen ajatuksia, jolloin koemme onnistuneemme tehtävässämme.

Kiitämme Hausjärven yläkoulua ja Lions clubia hyvästä yhteistyöstä! 

Fanni Ali-Melkkilä valikoitui Sankareiden uudeksi järjestökehittäjäksi

fannijahenkka.jpg

Vuoden vaihteen ajan avoinna ollut työntekijähaku järjestökehittäjämme äitiysloman sijaiseksi yllätti meidät suosiollaan. 8.12.2016-11.1.2017 avoinna olleen haun aikana hakemuksensa meille lähetti huimat 52 hakijaa monipuolisine koulutuksineen ja työkokemuksineen. Hakemusten perusteella kutsuimme haastatteluihin 8 hakijaa, joiden pätevyydestä olimme erittäin vakuuttuneita. Pitkällisen pohdinnan jälkeen olimme kuitenkin yksimielisiä siitä, että yksi hakija oli tällä kertaa ylitse muiden. Järvenpääläinen sosionomi Fanni Ali-Melkkilä erottautui kivenkovasta hakijajoukosta edukseen ja aloittikin eilen keskiviikkona 1.2. uutena sankarittarena.

Fanni tulee vastaamaan järjestömme arvioinnista, Päihdekupla-tapahtumien ja syyslomaleirin koordinoinnista. Työnkuvaan luonnollisesti kuuluu myös paljon kohtaamistyön toteuttamista ja sen suunnittelua yhdessä muun työyhteisön kanssa

Järjestön muut työntekijät ovat toiminnanjohtaja Henrik Norrena, kohtaamistyön kehittäjä Johanna Lindell, toisen asteen kohtaamistyön kehittäjä Timo Hupponen sekä 7.3. asti järjestökehittäjä Sanni Husari-Kunttu.

Sankarit toivottavat Fannin lämpimästi tervetulleeksi työyhteisöömme!


Edustus-2.jpg

Hae meille järjestökehittäjäksi!

Elämäni Sankari ry on ehkäisevän päihdetyön järjestö, joka toteuttaa omaa perustehtäväänsä pääosin kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvan kohtaamistyön eri menetelmin. Järjestö järjestää lisäksi lähinnä nuorille suunnattuja tapahtumia, valmistaa materiaalia ehkäisevään työhön ja vaikuttaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti eri verkostoissa.

Elämäni Sankari ry:ssä on avoinna järjestökehittäjän määräaikainen äitiyslomansijaisuus aikavälille 01.02.-31.12.2017. Järjestökehittäjä vastaa järjestössämme ensisijaisesti päihdekupla- ja leiritapahtumiemme koordinoinnista ja toimintamme arvioinneista. Lisäksi työtehtäviin kuuluu muun henkilöstön ohella kohtaamistyön toteuttamista eri toimintaympäristöissä. Suurin osa työtehtävistä tapahtuu Etelä-Suomen alueella.

Edellytämme hakijalta mielellään sosiaali- ja terveysalan peruskoulutusta tai muuta vastaavaa koulutusta pääosin nuorten parissa tehtävää työtä varten. Hyvä esiintymistaito, ennakkoluulottomuus, kokemus ja halukkuus tehdä töitä nuorten parissa lasketaan eduksi.

Järjestökehittäjän palkka kuuluu työehtosopimuksemme mukaisesti vaativuusryhmään neljä, jossa kuukau-sipalkan määrä sijoittuu välille 2.100-2.500 €. Palkan suuruuteen vaikuttaa hakijan koulutustaso ja aiemmat työkokemukset. Työpestin aloittamiseen kuuluu yhden kuukauden mittainen perehdytysjakso ja koeaika normaalien työaikakäytäntöjen mukaan. Tammikuun 2017 aikana haastattelemme osan hakijoista.

Vapaamuotoiset työhakemukset ja ansioluettelo tulee lähettää toiminnanjohtaja Henrik Norrenalle viimeistään 11.01.2017. Lisätietoja avoimesta työpaikasta antavat toiminnanjohtaja Henrik Norrena ja järjestökehittäjä Sanni Husari-Kunttu.

Lisätietoja:

Henrik Norrena
toiminnanjohtaja
puh. 040 535 9495
henrik@elamanisankari.fi

Sanni Husari-Kunttu
järjestökehittäjä
040 683 1151
sanni@elamanisankari.fi

8.12.2016


20160216_171307.jpg

Arviointia ja palautetta vuodesta 2016

Joululoma häämöttää pikkuhiljaa nurkan takana. Nyt on vedetty kulunutta vuotta pakettiin palautteita tarkastellen ja itsearviointia toteuttaen. Kokonaisuudessaan takana on erittäin onnistunut vuosi, joka sisälsi runsaan kehittämisen lisäksi jo juurtuneita yhteistyökuvioita sekä myös uusia tuttavuuksia.

Näin toimintavuoden lopuksi suoritimme henkilöstön kesken mittavan itsearvioinnin, jossa puntaroimme vuoden onnistumisia ja kehittämiskohteita. Vuoden suurimmat menestykset liittyivät kohtaamistyön menetelmien onnistuneeseen päivitystyöhön, kuntakumppaneiden kanssa tehtyyn saumattomaan yhteistyöhön, paikalliseen vaikuttamistyöhön, näkyvyyden lisääntymiseen sosiaalisessa mediassa, arvioinnin seurantaan sekä pitkäjänteisen työn osoittamiin hyviin tuloksiin. Merkittävimmiksi epäonnistumisiksi koimme tavoitteiden osittain vajavaisen toteutuksen, urheiluseurojen, vapaaehtoisten, perheiden ja kummitoiminnan vähäisen huomioimisen, markkinointityön pienet voimavarat uusien kumppaneiden tavoittamiseksi sekä puutteellisen valtakunnallisen näkyvyyden.

Syksyn aikana keräsimme ensimmäistä kertaa palautteet oppitunneista, vanhempainilloista ja opettajilta Google Forms -lomakkeella. Palautteita kertyi yhteensä hieman yli 900 kpl eli voidaan puhua jo isosta otannasta. Oppilaspalautteen (n=863) mukaan:

  • 92% mielestä oppituntimme olivat monipuolisia
  • 79% oppitunnin sisältö herätti ajatuksia
  • 87% koki tunnit vuorovaikutuksellisiksi
  • 78% sai vinkkejä päihteistä kieltäytymiseen
  • 87% sai uutta tietoa tunnillamme

Myös vanhempainilloissamme vanhemmat (n=41) saivat samalla 87 prosentilla uutta tietoa. Voimme siis todeta tilaisuuksiemme olevan sekä sisällöltään että menetelmiltään monipuolisia, informatiivisia ja kohderyhmää huomioivia. Tämä yhteistyökumppanin laadullinen palaute tukee hienosti edellisiä prosenttilukuja:

LUOTETTAVA yhteistyökumppani, joka tuottaa laadukasta päihdekasvatusta kouluille. Kiitos siitä!

Oppituntipalautteiden lisäksi tämän vuoden aikana erinäisistä tapahtumista ja tilaisuuksista joko itse keräämämme tai saamamme palaute tukee käsitystämme siitä, että ehkäisevän työn ja sosiaalisen vahvistamisen saralla kuljemme oikeaan suuntaan jatkuvalla kehittämisotteella ja menetelmiemme räätälöimisellä kohderyhmämme huomioiden.


IMG_20161117_1332591.jpg

Takaisin kotikonnuilla - loppusyksyn kuulumisia

Etelä-Karjan puuhaviikoista selvittiinja hetken on arki rullannut taas tutuissa toimistomaisemissa. Vaikka päätteenkin edessä on nyt ehtinyt istumaan hiukan enemmän lokakuun kiireitä jäsennellessä, on menoa ja meininkiä riittänyt silti.

Marraskuun alussa pidimme vanhempainillan Hausjärvellä, josta toimiva yhteistyö muutamien vuosien takaa on hyvin muistissa. Keikka taisi vakuuttaa, sillä nyt on jo sovittuna Hausjärvelle oma teemaviikko ensi kevääksi. Olemme kovin innoissamme tästä uudesta avauksesta. Vanhempainiltoja marraskuun puolelle on toistaiseksi osunut myös kotikaupunkiin, kun päihdeaihe kirvoitti kiinnostavat keskustelut Pohjoispuiston koululaisten vanhemmissa.

Myös päihdeoppitunteja urakoidaan paljon näin marraskuussa. Niin kaupungin yläkoulut kuin toisen asteen yhteistyökumppanimme Hyria ja Sampo ovat saaneet osansa interventioista, kun koko henkilöstö on käynyt vuorotellen nuoria keskusteluttamassa. Päihdeoppitunneilla silloin tällöin "sankariherkkyys" on koetuksella, mutta pääsääntöisesti olemme kohdanneet hyvässä hengessä erittäin fiksua ja keskustelevaista nuorisoa. 

Kalenterit ovat täyttyneet myös yhteistyöpalavereista ja koulutuksista. Omaa osaamista on kartutettu urakalla, mutta olemme saaneet toimia myös asiantuntijaroolissa. Viimeisimpänä uutuutena saimme kutsun toteuttaa ryhmäyttämisklinikan Puolimatkan koulun opetushenkilöstölle. Iltapäivä sujui niin mukavasti, että pohdimme jopa tämänkaltaisen koulutuspaketin tarjoamista muillekin ryhmäyttämisestä kiinnostuneille oppilaitoksille.

Loppuvuosi koostuu jo ensi vuoden toimintojen huolellisista valmisteluista, vaikka rahoituspäätöksiä jännitämme tottakai viimeiseen asti. Sormet siis ristiin.

Valoa ja voimaa pimeyden keskelle teille kaikille!


Etelä-Karjalan puuhaviikot käynnistyvät

Ensi viikolla käynnistyy järjestömme vilkkain kuukausi. Lokakuun aikana tulemme pitämään reilut 100 päihdeoppituntia pääosin Eksoten alueen yläkouluissa ja ammattioppilaitos Sampossa. Kyseessä on monivuotinen yhteistyö toisen pääkumppanimme Eksoten ehkäisevän päihdetyön yksikön sekä alueen koulujen kanssa. Kokonaisuus koskettaa kaikkiaan 18 yhteistyökouluamme.

Yhteistyöllä on vuosien saatossa saatu aikaiseksi hyviä tuloksia. Lappeenrannan yläkouluissa esim. alkoholin humalajuominen on vähentynyt vuosien 2006 ja 2015 välillä 32.6 prosentista 11.0 prosenttiin. Tupakoinnin osalta muutos on ollut 15.5 prosentista 6.0 prosenttiin. Ehkäisevä työ on pitkäjänteistä työtä, eikä laakereille voi jäädä lepäämään. Etelä-Karjalassa on oivallettu tämä hienosti ja meillä on ollut ilo saada toimia siellä.

Tänä syksynä toteutamme kouluvierailumme todella kovalla ja ammattitaitoisella porukalla, johon kuuluu 6 ammattilaista. Päihdeoppituntiemme sisältöjä on myös uudistettu ja olemme ottaneet varsin suurta digiloikkaa omassa toiminnassamme. Kohtaamistyömme ydin tasavertainen vuorovaikutus on kuitenkin jykevästi omalla paikallaan.

Innolla odotamme tulevia viikkoja ja vierailujamme Eksoten alueen kouluissa. Informoimme myöhemmin lisää vierailuistamme ja mm. tuoreesta hyvinvointikyselystä Eksoten alueella.


es_some_fb_1200x628px_1.png

Syyslomaleiri tulee taas!

Järjestämme toistamiseen menestyksekkään syyslomaleirin Hyvinkään Puolimatkan koululla 17.-21.10. Viime syyslomaleirin palaute ohjaajilta, lapsilta ja vanhemmilta oli niin positiivista, että uskomme toiminnan juurtuvan jokavuotiseksi perinteeksi. 

Ilmoita 7-10-vuotias lapsesi 49:llä eurolla viikoksi mukaan täällä

Lisätietoja puolestaan löydät täältä

Tervetuloa syksyn hauskimmalle leirille!


20160620_135017.jpg

Innolla kohti kiireistä syyskautta

Kesälomat ovat nyt kohdaltamme muisto vain, joten nyt D-vitamiinivarastot täynnä lähdemme isolla vaihteella loppukesän ja syksyn toimintoja kohti. Jo elokuussa olemme mukana useissa ryhmäytyspäivissä niin Hyvinkäällä, Helsingissä kuin Lappeenrannassakin, käymme vierailemassa seurakunnan Kuutsi-leirillä, tapaamme yhteistyökumppaneitamme ja samalla hiomme syksyn uudet oppituntisisällöt kuntoon. Syksyllä tulemme viettämään käytännössä lähes kuukauden Etelä-Karjalassa, järjestämme toistamiseen Hyvinkäällä koululaisten syyslomaleirin, olemme mukana käynnistämässä isoa ehkäisevän päihdetyön selvitystä kotikaupungissamme sekä jätämme tietysti taas uuden rahoitushakemuksen RAY:lle ensi vuotta varten. Eikä tässä läheskään kaikki, joten hommaa siis riittää. Stay tuned!


nettijuttuun.jpg

Yhteisöpedagogi YAMK:n opinnäytetyöstä hyviä tuloksia – asiakkaillemme tärkeintä päihdetyön asiantuntijuutemme

Maanantaina 20.8. yhdistyksemme vietti toiminnansuunnittelu- ja virkistäytymispäivää Tampereella. Päivän aikana arvioitiin mennyttä kevättä sekä maalailtiin toimintalinjat kuntoon syksyksi kohtaamistyön saralla. Kohtaamistyömme menetelmät tulevat päivittymään alkusyksyn aikana, kun toteutamme pientä digiloikkaa osallisuutta ja toiminnallisuutta lisäten.

Päivän kehittämistyön oheen mahtui myös hieman juhlallisuuksia. Yhdistyksemme palkitsi stipendillä toisen asteen kohtaamistyön kehittäjämme Timo Hupposen menestyksellisestä suorituksesta yhteisöpedagogi YAMK-opintojen opinnäytetyöstään. Kevään 2016 aikana Hupponen toteutti yhdistyksellemme opinnäytetyön palvelumuotoilustamme. Työn tavoitteena oli tukea yhdistyksen kehittämistyötä ja tarkastella palvelumuotoiluprosessiamme kartoittamalla, mitkä tekijät vaikuttavat palveluidemme hankintaan. Saimme paljon hyödyllistä tietoa asiakkaan näkökulmasta, joten tästä on hyvä jatkaa kohti lukuvuotta.

Tutkimuksesta ilmeni, että merkittävin työn tilaamisen peruste on asiantuntijuutemme ehkäisevässä päihdetyössä. Palvelumme koetaan asiakkaita hyvin huomioiviksi ja heidän toiveensa mukaisiksi. Myös työmme hyvät aiemmat tulokset ja työmenetelmien monipuolisuus nousivat päällimmäisiksi palveluiden tilaamiseen vaikuttaviksi tekijöiksi. Saimme kiitosta myös luotettavuudesta ja herkkyydestä reagoida ajankohtaisiin tilanteisiin ja aiheisiin. Työmme tilaajat ovat nähneet jatkuvan kehittymisen ja työn laadun paranemisen. Tämä antaa sopivasti painetta kehittämistyölle myös jatkossa.

Opinnäytetyön tuloksia avaamme vielä tarkemmin kesän jälkeen. Työ on kuitenkin luettavissa Theseus-järjestelmästä.

Kiitokset vielä Timolle hienosta opinnäytetyöstä ja onnea valmiille ylemmän ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogille!

20160610_102621.jpg

Kesän SankariSporttileirit liikuttivat yli satapäisen joukon lapsia ja nuoria

Koululaisten kesäloman ensimmäiset kaksi viikkoa kuluivat yhdistyksellämme sporttisissa merkeissä. Vilskettä riitti, kun yhteistyössä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU ry:n kanssa liikunnallisilla päiväleireillämme touhusi yhteensä noin sata lasta ja parisenkymmentä nuorta ohjaajaa. Liikunnan riemu, naurunpyrskähdykset ja onnistumisen elämykset siivittivät koululaiset kesälomille hymyssä suin.

Ensimmäisen leiriviikon puuhastelimme Martin koululla ja sen lähiliikuntapaikoilla ja toinen viikko puolestaan vietettiin Puolimatkan koulun maisemissa. Molemmilla viikoilla koimme kaikki Suomen kesään liittyvät säätilat, mutta se ei menoa haitannut. Sekä leiriläiset että ohjaajat jaksoivat hienosti pitkät päivät.

Leiriläiset pääsivät viikkojen aikana kokeilemaan monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja break dancesta pesikseen ja sählystä amerikkalaiseen jalkapalloon. Paikalliset liikuntaseurat esittelivät viikkojen aikana toimintaansa, joten leiriläiset saivat todenmukaisen läpileikkauksen siitä, mitä ko. lajin parissa oikein puuhastellaan. Iso kiitos Dance Artille, Hyvinkään Falconsille, Krikettiliitolle, Pole FIt Factorylle, Luisteluliitolle ja Ampumahiihtoliitolle vierailuistanne! Lisäksi päiviin mahtui myös rauhallisempaa tekemistä, kuten hiteiksi muodostuneiden leirikassien askartelua.

Molemmat leiriviikot huipentuivat perjantain tapahtumapäivään. Päivä alkoi uinnilla Sveitsin uimalassa ja kiipeilyllä kiipeilypuisto SeikkailuSveitsissä. ”Tää on mun elämän paras päivä” kiljahdus kesken kiipeilyn kertoo päivän olleen onnistunut ja ikimuistoinen. Perjantai iltapäivän otti haltuun Luisteluliiton kiertuetapahtuma. Skeittailuun, rullisteluun, katusählyturnaukseen, tanssimiseen ja ilmakitaroihin oli hyvä päättää molemmat leiriviikot. Kiitos yhteistyökumppaneille, parempaa kesälomanaloitusta tuskin voisi olla!

Vanhempien palautteita:

”Hieman huonosti aikaisemmin liikkunut lapsi saatu hyvin liikkumaan ja innostumaan tekemisestä, JES!”

”Päällimmäiset tunnelmat erittäin hyvät! Poikani mielestä paras leiri ikinä!!!”

”Oli tytön mielestä ihan huippu viikko. Ei olisi kesäloma voinut kuulemma paremmin alkaa.”

Leirin tunnelmia voi fiilistellä näin jälkikäteen Youtubessa. Kuvia puolestaan löytyy Sankareiden Facebook-sivuilta.

Jos et leiriläisen vanhempana ole vielä antanut palautetta, voit tehdä sen
Martin leiriviikosta täällä ja Puolimatkan leiristä täällä.

Palautteen mukaan tulijoita on tulossa myös ensi vuoden leireille. Kalenteriin voi jo merkitä Elämäni Sankari ry:n Syyslomaleirin Puolimatkan koululla 17.-21.10. sekä vuoden 2017 SankariSporttileirit 5.-9.6. ja 12.-16.6.

Kiitos leireistä ja sporttista kesää toivottaa koko leiriorganisaatio!

nettijuttuun1.jpg

XIV Sankarigolf keräsi varoja lasten harrastustoimintaan ja Hyvinkään sairaalan lastenosastolle

Tiistaina 24.5 pelattiin Kytäjällä Elämäni Sankari ry:n perinteinen yritysgolfkilpailu 27 joukkueen ja reilun 50 henkilön voimin. Tänä vuonna tapahtuman tuotolla tuetaan Sankareiden omia leiritoimintoja sekä Hyvinkään sairaalan lastenosastoa, jonne ohjataan tuotosta 1.000 € pöytäjalkapallopelin kera. Tämän vuoden kilpailussa juhlistettiin myös järjestön toiminnanjohtajaa Henrik Norrenaa hänen merkkipäivänsä vuoksi. Tapahtuman järjestäjä huomioi tilaisuudessa Kytäjägolfin lahjoittamalla tälle juhlastandardin kiitokseksi tapahtuman mahdollistamisesta.

Itse kilpailu pelattiin pistebogeyna ja joukkuekisana. Lisäksi pelattiin ensi kertaa kuntasarjan voitosta (paras pistebogey tulos) ja ammattioppilaitossarjan voitosta. Yksilökilpailuina palkittiin parhaat nais- ja miespelaajat, kentän vähimmillä lyönneillä kiertänyt, lähimmäs lippua lyönyt ja kahdelta eri väylältä pisimmät avauslyönnit lyöneet. Joukkuekilpailu oli tänäkin vuonna varsin tasokas. Seitsemän parasta joukkuetta olivat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan. Kilpailun kiertopalkinnon ja voiton pokkasi tänä vuonna Hyria Koulutus Oy:n joukkue Pekka Vaittisen ja Sini Santalan upean pelipäivän ansiosta.

Tässä tulokset seitsemän parhaan joukkueen osalta;

1. Hyria III (Pekka Vaittinen, Sini Santala) 41pistettä
2. YTY ry (Matti Miettinen, Kari Saarinen) 38 pistettä
3. Erlatek (Tommi Anonen, Ilkka Anonen) 38 pistettä
4. Sankarit I (Jukka Jalonen, Henrik Norrena) 38 pistettä
5. Laatukoru II (Keijo Silvan, Olli Silvan) 37 pistettä
6. Hyria I (Annika Kokko, Riitta Malminen) 36 pistettä
7. Myllyn Paras (Ilkka Musto, Marko Savela) 36 pistettä

Muut kilpailun tulokset:

Pisin drive väylä 2: Marko Savela 242 m
Pisin drive väylä 1: Lauri Silvan 237 m
Lähimmäs lippua väylä 9: Ilkka Krankkala 5,07 m

Vähiten lyöntejä kierroksella: Sini Santala 79 lyöntiä
Paras naispelaaja tasoituksin: Annika Kokko 35 pistettä
Paras miespelaaja tasoituksin: Lauri Silvan 37 pistettä
Kuntasarjan voittaja: Jukka Jalonen 37 pistettä

Kokonaisuutena päivä oli kertakaikkisen upea. Kesäinen sää siivitti pelaajat kierrokselle hymy huulilla ja sieltä myös palattiin iloisissa tunnelmissa. Joukkueilta ja pelaajilta saamamme kommentit olivat positiivisia ja yleisvaikutelma oli varsin myönteinen. Sankarigolftapahtumamme on hienosti vakiinnuttanut paikkansa järjestömme yhtenä toimintamuotona. Toiminnanjohtaja Norrena yllätettiin tilaisuuden lopussa hienolla diaesityksellä ja yllätyslahjalla Sankareiden toimesta.

Lämpimät kiitokset kaikille tukijoillemme (Hyvinkään kaupunki, Golfbalance, Kytäjägolf, K-market Yliveto Vantaa ja Laatukoru Oy), tapahtumaan osallistuneille yritysjoukkueille, Sannille ja Johannalle, KP Juurikkalalle sekä Sari Tanille tapahtuman onnnistuneesta toteutuksesta. 


Nimeton.png

VI yläkoulujen välinen Sankarisähly pelattiin iloisissa tunnelmissa Hyvinkäällä

Hyvinkään Martin liikuntahalliin kokoontui keskiviikkona 27.4.2016 kaikkiaan 30 luokkajoukkuetta mittelemään Sankarisählyn paremmuudesta. Kilpailu kuuluu osana Sankareiden ja kaupungin sivistystoimen toteuttamaan ehkäisevän päihdetyön hankkeeseen.

Päivän aikana pelattiin kaikkiaan 40 ottelua ja maaleja tehtailtiin paljon. Kaikille luokille tuli vähintään 2 ottelua ja jotkut luokat pelasivat tuplaten enemmän. Tänä vuonna saimme paljon apuja mm. kaupungin liikuntapalveluilta, Hyrian lähihoitajaopiskelijoilta ja innokailta vapaaehtoisiltamme. Suuri kiitos tästä, koska se mahdollisti onnistuneen tapahtuman. Rentoa turnausilmapiiriä loi työharjoittelijamme Niklas Väyliö, joka vastasi tapahtuman taustamusiikeista.

7. luokkien sarjan neljän kärki muodostui seuraavasti;
1. Tapainlinna 7F (finaali 6-4)
2. Vehkoja7E
3. Vehkoja 7C
4. Pohjoispuisto 7B


8. luokkien sarjan neljän kärki oli;
1. Vehkoja 8B (finaali 8-4)
2. Pohjoispuisto 8F
3. Härkävehmas 8D
4. Tapainlinna 8F

9. luokkien neljän kärki oli;
1. Tapainlinna 9D (finaali 6-1)
2. Tapainlinna 9B
3. Martti 9
4. Härkävehmas 9A

Järjestäjien puolesta olimme hyvin tyytyväisiä nuorten (n. 400) käyttäytymisestä ja rennosta pelailusta.

Hyvää kesän odotusta kaikille!


XIV Sankarigolf kutsuu yrityksiä ja yhteisöjä pelaamaan hyvän asian puolesta

Tiistaina 24.5.2016 Kytäjän south east kentällä pelataan perinteinen Sankarigolf kilpailumme. Kyseessä on kahden hengen joukkuein pelattava kilpailu, jossa pelimuotona on best ball. Lisäksi päivän aikana mitellään pisin drive, lähimmäs lippua ja sankariputtikilpailujen merkeissä. Tämän vuotuinen erityispiirre on, että pelaamme varsinaisen joukkuekisan lisäksi myös kunta- ja ammattioppilaitossarjan mestaruuksista.

Tämän vuotuinen kisa on myös toiminnanjohtaja Henrik Norrenan 50v juhlakilpailu. Kakkukahvit juodaan kierroksen ja palkintojenjaon jälkeen noin klo 14.30.

Tällä hetkellä mukana on jo 18 joukkuetta, joten paikat täyttyvät nopeasti. Joukkuemaksu on 350 € ja tapahtuman tuotto ohjataan Sankareiden leiritoimintaan sekä osa tuotosta Hyvinkään sairaalan lastenosastolle lasten virkistystoimintaan. Ilmoittautumiset henrik@elamanisankari.fi 16.5.2016 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja on jäljellä.


Kesää kohti

Kevät viipottaa kovaa vauhtia eteenpäin myös näissä Sankari-hommissa. Järvenpään Päihdekupla-viikko taputeltiin jo helmikuussa ja muutaman viikon päästä vuorossa on sama tapahtuma Hyvinkäällä. Tänä vuonna toimimme oman kylän Päihdekuplassa organisointivastuussa. Viikolla 15 kaikki Hyvinkään 6.luokkalaiset pääsevät vierailemaan Nuorisotalo Siltaan ja keskustelemaan kaupungin toimijoiden kanssa päihteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tulossa on siis mukava viikko!

14.-15.3. olimme mukana kymmenen eri Hyvinkääläisen toimijan toteuttamassa yhteistyöprojektissa, Hyvinkään yseille suunnatussa Ysiltä Elämään -tapahtumassa. Sekä 9.luokkalaiset että järjestäjätahot antoivat tapahtumalle positiivista palautetta, joten innolla ollaan kaikki mukana taas ensi vuonna.

Kevään kiirusta helpottamaan saimme vahvistukseksi mahtavan työssäoppija Niklaksen, Järvenpään Seurakuntaopistolta valmistuvan Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja-opiskelijan. Niklaksen työssäoppimisjaksolle (14.3-20.5.) osuu näppärästi toimintavuotemme kiireisimmät viikot, kun luvassa on Päihdekuplan lisäksi Hyvinkään ja Lappeenrannan sählyturnaukset, kesäleirin suunnittelua, Hyrian vapputapahtumaa, Päihdepäivät, henkilöstömme sisäinen koulutuspäivä ja muutamia ryhmäinterventioita. 

Hyvinkään kesäleirit lovat myös päivä päivältä lähempänä, joten suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Leireillä on vielä hyvin tilaa, joten ei muuta kuin ilmoittautumaan osoitteessa eslu.fi
HOKS! Nuorille on edelleen auki kesätyöpaikkoja leiriohjaajina, katso uutinen alla. 

Sankareiden Facebookissa ja Instagramissa on alkuvuoden aikana julkaistu paljon uutta kuvamateriaalia, käyhän kurkkimassa! 

Sankarit toivottaa pirtsakkaa keväänjatkoa kaikille!

Kesäleirien ohjaajahaku edelleen auki!

Hakusessa kesätyö Hyvinkäältä? 

Kesän alkajaisiksi järjestämme Hyvinkäällä taas perinteiset liikuntaleirit yhteistyössä Eslun, urheiluseurojen ja Hyvinkään kaupungin kanssa. Leireille on tulossa toista sataa 6-12-vuotiasta lasta, joten tarvitsemme myös paljon ohjaajia.

Leiriläiset jaetaan viikon ajaksi ryhmiin, joissa he kiertävät suorituspaikkoja tutustuen erilaisiin liikuntalajeihin ja –muotoihin. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä. Osa ohjaajista toimii ns. ryhmyreinä, eli oman ryhmän vastuuohjaajina ja osa lajipisteohjaajina. Tehtävät saattavat kuitenkin vaihdella viikkojen välillä ja sisältää muita leirijohdon osoittamia tehtäviä.

Haemme n. 15-20-vuotiaita reippaita, liikunnallisia ja innostavia ohjaajia. Leirin ajankohdat ovat:

Leiri I 6.-10.6. Martin koululla
Leiri II 13.-16.6. Puolimatkan koululla

Arvostamme erityisesti oma-aloitteisuutta ja reipasta asennetta. Kokemus lasten kanssa työskentelystä ei ole välttämättömyys, mutta suositeltavaa. Ohjaajan tehtävässä tärkeintä on turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luominen sekä innostavana esimerkkinä toimiminen. Kerro hakemuksessa myös mahdollisesta laji- tai erityisosaamisestasi.

Ohjaajan palkka on 140-175 euroa/leiri kokemuksesta riippuen. Lisäksi tarjotaan yhden illan kestävä ohjaajakoulutus, t-paita, vakuutus sekä päivittäinen lämmin ruoka ja välipala. Työaika sijoittuu ma-pe kello 7.30 ja 17.00 välille.

Ohjaajien palautetta edellisiltä leireiltä:

”Loistava yhteishenki. Ilmapiiri oli rento ja työkaverit kivat”

”Sain todella hyvää työkokemusta ja uusia ystäviä”

”Hyvin suunniteltu kokonaisuus. Kiva oli itsekin päästä kokeilemaan eri lajeja”

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 15.4. mennessä yhdistyksen toiminnanjohtajalle Henrik Norrenalle osoitteeseen henrik@elamanisankari.fi.

Muihin leiriin liittyviin kysymyksiin vastaa leiripäällikkö Sanni Husari-Kunttu numerosta 0406831151 tai osoitteesta sanni@elamanisankari.fi

Kesäleirien ilmoittautuminen täydessä vauhdissa!

Kesän 2016 kesäleirien ilmoittautuminen täyttyy kovaa vauhtia. Hyvinkään hauskimmilla leireillä kokeillaan paljon erilaisia liikuntalajeja, leikitään, touhutaan ja ulkoillaan. Leiriläiset saavat myös päivittäisen ruuan sekä välipalan, leiripaitaa unohtamatta. Nopean varaajan ennakkohinta 140€/vko ja 250/€2vkoa. Ilmoittaudu siis heti!

Tässä vanhempien ja lasten palautteita viime vuosilta:

"Luottavin mielin töissä kun lapsella mielekästä puuhaa hyvässä seurassa liikkumisen iloista nauttien"

"Täysosuma meille! Paikka, aikataulu, toiminta ja järjestäjien osaaminen sopivat meille tosi hyvin. Kiitos!"

"Ensi vuonna toivoisin pääseväni takaisin leirille"

"Tosi kiva viikko. Sain uusia kavereita. Ohjaajat oli parhaita!"

sporttijuliste_pieni.png

Hyvinkään kesäleirit eli SankariSporttileirit 2016 avattu ilmoittautumiselle

Lumi sulaa jo ja päivätkin ovat jo paljon valoisampia. Se tarkoittaa sitä, että kesä ja SankariSporttileirit alkavat onneksemme lähestyä kovaa vauhtia. Järjestämme tänäkin vuonna Eslun kanssa yhteistyössä perinteikkäät monilajileirit koululaisten kesäloman ensimmäisillä viikoilla. 6.-10.6. leireilemme Martin koululla ja 13.-17.6. Puolimatkan koululla. 

Ilmoittautuminen on nyt avattu. Ilmoittautumislinkin ja lisätietoa löydät täältä

Sporttileirit 2015 video

Tervetuloa leireilemään!

Johanna Lindell Sankareiden uudeksi kohtaamistyön kehittäjäksi

Hyvinkääläinen sosionomi/lastentarhaopettaja Johanna Lindell on valittu Sankareiden uudeksi kohtaamistyön kehittäjäksi 1.2.2016 alkaen. Johanna on järjestöllemme entuudestaan tuttu, sillä hän on aiemmin ollut meillä työharjoittelussa, kesäleiriohjaajana ja sankariohjaajana.

Johanna tulee innokkaana kehittämään erityisesti järjestömme kohtaamistyötä ja vastaamaan osaltaan kuntayhteistyöstämme sekä viestinnällisistä asioista. Sankareissa ollaan tyytyväisiä Johannan mukaan tuloon ja odotamme toimintaan uusia tuulahduksia.

Toisen asteen yhteistyötä tulee koordinoimaan Timo Hupponen Järvenpäästä, jolla on pitkä kokemus nuorten parissa työskentelystä. Timo aloittaa roolissaan niinikään 1.2.2016. Yhteistyösopimukset sekä Hyria koulutuksen että ammattioppilaitos Sampon kanssa ovat uudistettu ja olemme valmiita jatlkamaan hyvää yhteistyötämme. Kyseiset oppilaitokset ovat Sankareiden pääkumppanit toisen asteen yhteistyössämme.

Kohtaamistyön kehittäminen ja laadun varmistaminen ovat käynnistyneen toimintavuoden painopistealueitamme. Järjestön muut työntekijät ovat toiminnanjohtaja Henrik Norrena ja järjestökehittäjä Sanni Husari-Kunttu.


Vuosi 2016 käynnistynyt vauhdikkaasti

Alkanut vuosi on käynnistynyt Sankareilla mukavan työteliäästi ja toimintaan on tullut myös muutoksia henkilöstöpuolella. Pitkään järjestömme kohtaamistyön kehittäjänä toiminut Jarno Saarinen jäi vuoden vaihteessa pois kokopäiväisestä työsuhteesta. Jarnoa tullaan kuitenkin vielä tapaamaan järjestömme yhtenä asiantuntijana kohtaamistyössämme. Onnea Jarnolle uusien haasteiden parissa. 

Torstaina 21.1.2016 julkistetaan järjestömme henkilöstömuutokset ja kerrotaan toimintavuoden painopisteistämme tarkemmin.

Hyvää joulua ja helliä tunteita

Tapahtumarikas vuosi alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu ja on aika rauhoittua joulunviettoon. Elämäni Sankari ry:n toimiston ovet  sulkeutuvat ajalta 18.12.-31.12.2015. Uusilla kujeilla jatketaan vuoden 2016 puolella maanantaina 4.1.

OIkein rauhaisaa ja rentouttavaa joulua kaikille ja paljon onnea vuodelle 2016! 

YTY lahjoittaa joulutervehdysrahansa Elämäni Sankarille

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY lahjoittaa tänä vuonna joulutervehdyksiin tarkoitetut rahat yhdistyksellemme. Toiminnanjohtajamme Henrik Norrena yllätettiin tällä ilahduttavalla uutisella kuukausi takaperin. Samalla Norrenasta kirjoitettiin haastattelu YTY-lehteen, joka ilmestyy joulukuussa. Elämäni Sankari ry kiittää huomioinosoituksesta ja toivottaa ytyläisille oikein mukavaa joulunodotusta.

YTY-lehden puffijuttu luettavissa täällä

Sankarisählyä pelattiin Hyvinkään Hyriassa

Hyrian Hyvinkään Karankadun yksikössä pelattiin torstaina 19.11. jo toista kertaa järjestetty ammattiin opiskelevien välinen Sankarisählyturnaus. Intiimissä liikuntasalissa pelattuun turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta ja vaikka katsomopaikkoja oli rajallisesti, keräsi turnaus runsaasti kannustajia, ja fiilis olikin katossa koko turnauksen ajan! Aamupäivän aikana pelattiin finaaliotteluun huipentuen yhteensä 9 ottelua ja maaleja tehtailtiin pitkälti toista sataa! Kiertopokaalin nappasi toistamiseen opettajien joukkue, vaikka hopeasijan sähkö- ja automaatiotekniikkaopiskelijat tarjosivatkin kovan vastuksen. Loukkaantumisilta vältyttiin lähes täysin, edes kylmäpusseja ei tarvittu pelaajien keskuudessa.

Elämäni Sankari ry kiittää osallistuneita opiskelijoita ja opettajia, yleisö ja tuomareita mahtavan turnauksen toteuttamisesta!

Myös me mukana #rohkee-kamppiksessa

Nuorista joka neljäs kertoo olleensa juopuneen kuskin kyydissä. Henkilövahinkoon johtaneiden rattijuopumusonnettomuuksien kuljettajista nuoria on noin 40 prosenttia. Eilen käynnistyneessä Liikenneturvan kampanjassa nuoria kannustetaan olemaan se #rohkee, joka estää kaverin ajamisen päihtyneenä.

Lisää #rohkee-kampanjasta löydät täältä